В поточному році Україна, у відповідності з загальним державним боргом, зобов'язана виплатити понад 450 мільярдів гривень. З них, по зовнішньому державному боргу - майже 150 мільярдів гривень. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства фінансів України.

Найбільше навантаження з виплат згідно з державним боргом України, у цьому році припадає на травень і вересень - 77,8 мільярда гривень і 58,5 мільярда гривень відповідно. У загальній складності виплати за держборгом оцінюються в 459,6 мільярда гривень, з них у рахунок погашення - 330,9 мільярда.

Мінфін

За зовнішнім держборгом в поточному році необхідно сплатити 149,8 мільярда гривень, у тому числі в пікових травні і вересні - 43,2 мільярда гривень і 52,2 мільярда гривень відповідно.

У міністерстві відзначають, що в першому кварталі за плановим обсягом виплат у 125,6 мільярда гривень і плану запозичень в 125,9 мільярда гривень вдалося залучити 112,4 мільярда: план внутрішніх запозичень виконано майже у повному обсязі, тоді як зовнішніх - на 71 відсоток.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Гроші

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Євросоюз готовий надати Україні наступний транш макрофінансової допомоги. Зокрема, допомога складе 500 мільйонів євро. Глава Мінфіну заявила: "Європейські колеги високо оцінили прогрес з виконання програми, необхідної для другого траншу макрофінансової допомоги, а також підтвердили готовність надавати інвестиційну і кредитну підтримку проектів Приазов'я".

Як повідомляв портал "Знай.uа": державний банк "ПриватБанк" знову опинився в епіцентрі скандалу - на цей раз конфлікт з клієнтом виник при оплаті послуги доставки вантажів "Нова пошта". Як стало відомо, при проведенні оплати з картки списалася відразу подвійна оплата за надані послуги.

Також "Знай.uа" писав, що влада нашої країни збирається одночасно ліквідувати кілька популярних банків. Мішенню виявилися чотири кредитні установи, а саме: "Софійський", "Укрбізнесбанк", "Петрокоммерц-Україна" і "Укрінбанк".