Почесний Патріарх Православної церкви України, герой України Філарет закликав депутатів ухвалити закон про державну мову.

Філарет

Про це він заявив у відеозверненні, яке оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Дорогі браття і сестри, закон про державну мову має для нас дуже велике значення. Без мови немає нації, немає народу. І тому якщо ми хочемо, щоб в Україні збереглася українська нація та існувала українська держава - треба зберегти українську мову. Тому сили, які виступали проти України як держави, завжди поневолювали нас через знищення української мови", - підкреслив Філарет.

Філарет

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

"Церква завершує богослужіння українською мовою для того, щоб утвердити в свідомості віруючих необхідність молитися мовою, яку вони розуміють".

"Шановні народні депутати, я звертаюся до вас - підтримайте закон про державну українську мову. Наш народ багато століть був поневоленим, і українську мову окупанти намагались знищити, замінити її іншою. Тому на сьогодні вона потребує захисту, і прийняття закону про державну українську мову буде слугувати захистом української мови", - резюмував Філарет.

Нагадаємо, нардеп Євген Рибчинський, який є співавтором нового "закону про мову", влучно висловився щодо мовної ситуації в Україні

Євген Рибчинський

Він пише про те, як слова та символи, що несуть позитивний зміст, історично змінюють свій сенс. Він наводить приклади свастики на слова "нація".

Як повідомляв раніше Знай.ua, у ЦВК заявили, що чинний закон України "Про вибори президента" не обумовлює необхідний рівень володіння українською мовою кандидатами на пост президента.

ЦВК

Про це повідомляють ЗМІ.

Представники Центральної виборчої комісії заявили, що попри це закон все чітко вказує на те, що кандидати у президенти все ж повинен володіти державною мовою.

Також Знай.ua писав про те, що у команді кандидата в президенти України Володимира Зеленського відповіли, якою мовою буде розмовляти майбутній гарант, якщо у другому турі виборів переможе лідер "ЗеКоманди".