У Міністерстві соціальної політики України анонсували нововведення для одержувачів субсидій та інших видів соцдопомоги. Це торкнеться дітей війни, чорнобильців, людей з інвалідністю та інших категорій громадян, які мають право на державну пільгу.

Так, якщо одержувач соцдопомоги на місяць прострочить платіж по оплаті житлово-комунальних послуг, то його позбавлять виплат на наступний період. Про це заявив керівник Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Є пряма норма постанови Кабміну, яка зобов'язує громадян своєчасно оплачувати ЖКП. В іншому випадку, за прострочення більше одного місяця, їх позбавлять субсидії на наступний період, доки борги не погасять. Цю норму буде збережено", — повідомив чиновник.

При цьому Музиченко додав, що в деяких ситуаціях одержувачам доведеться повернути кошти державі. Приміром, якщо розкриється, що людина незаконно отримувала пільгу або субсидію.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Наголошується, що з травня 2019 року слідом за субсидіантами гроші готівкою зможуть отримати й інші пільгові категорії, починаючи від дітей війни і чорнобильців і закінчуючи учасниками бойових дій, інвалідами війни і т. д.

На розмір знижки на оплату комуналки буде впливати набір послуг, площа житла, обсяги споживання, а також склад сім'ї пільговика та його доходи.

Нагадаємо, що в квітні другу частину одноразової надбавки в 2400 гривень (1200 гривень) виплатять пенсіонерам з повним трудовим стажем, які свого часу працювали за маленьку зарплату.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховний суд України заявив, що нові власники житла та комерційної нерухомості (офіси, склади тощо) можуть не виплачувати комунальні борги, що залишилися від попередніх господарів.

Також портал Знай.uа писав, що з 1 березня в Україні почали нараховувати субсидії грошима. Однак зараз українці почали масово відмовлятися від виплат субсидій у готівковій формі. Музиченко Віталій розповів, що з травня 2019 року його організація запропонує людям новий механізм виплати субсидій.