Політолог Юрій Романенко лишив гнівний допис у мережі з приводу бездіяльності підопічних Арсена Авакова та невиконання державою головних обов'язків перед українцями.

Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Вчора соцмережі іржали над начальником Одеської поліції, що не знав української мови. А позавчора 15-річну доньку моїх друзів пограбували серед білого дня на Лісовому масиві в Києві прямо на зупинці. Невідома жінка затиснула руку з телефоном, а мужик кинув її на бетонний паркан, через що дитина розбила коліно. На зупинці ніхто не поворухнувся. Потім слідчий сказав, що справа безнадійна і поскаржився в дусі "ви ж самі знаєте, у мене таких сотні справ, що ми можемо зробити". Так от я вам скажу, краще щоб поліцейський справу свою справу робив, а не скаржився чистою українською мовою, що у нього "тупо немає повноважень". У нас стало занадто багато любителів філології, але мало профі, які здатні виконувати свої функції", - відзначив Романенко.

поліція

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Він підкреслив, що не так важливо, якою мовою говорить поліцейський.

"Якщо на зупинках не будуть грабувати маленьких дівчаток, то значить наші податки сплачуються не дарма. Вчора мене на Über віз турок, так він взагалі ні російською, ні українською не розмовляє. Ми з ним відмінно англійською поговорили і довіз він мене відмінно, і в машині не смерділо на відміну від наших дорогих співвітчизників. Ось такі справи", - резюмував Романенко.

Коли нам нав'язують модель, де держава захищає мову, а не інтереси громадян, то це перетворюється в маразм. Якщо держава не здатна забезпечити безпеку громадян, то вона не виконає функцію захисту мови, тому що носії мови звідси звалюють мільйонами.

Українці одразу ж взялися коментувати допис Романенка.

"Років 15 тому, коли у мене сп'яну, відібрали телефон, менти потім пів року кожні 2 тижні приїжджали до мене додому з черговим гопом і телефоном "на упізнання". У чому секрет? наскаржився сусіда, а він був полковником. нічого не змінюється, кумівство, лінь, недбалість. все у них "повноваження" є, і обчислити місце розташування, і "заарештовувати" гопоту без ордера можуть, якщо штовхнути. Ледачі чорти, як і всі бюджетники", - пишуть в коментарях.

Нагадаємо, у Києві пасажирка маршрутки провела російськомовним "урок української", заявивши, що не всі розуміють російську.

Як повідомляв раніше Знай.ua, продавчиня заявила, що якщо хтось не розумітиме української, вона буде обслуговувати покупців мовою жестів.

Також Знай.ua писав про те, що у Верховній Раді зареєстровано проект, який пропонує закріпити правильне написання літерами латинського алфавіту назви нашої держави, столиці та обласних центрів.