Кричущий випадок стався у Тернополі, де маршрутчик вирішив познущатися над пасажирами, а саме над пенсіонером. Однак у цей раз хамство водія було покарано самим несподіваним чином.

Пенсіонер 88 років і інвалід 2 групи Іван Денисенко помстився нахабному маршрутнику і подав в суд на перевізника за те, що водій зачинив перед ним двері і висадив лише на наступній зупинці.

Відважний тернопільський пенсіонер подав заяву до суду, який зобов'язав перевізника виплатити 15 тисяч моральної компенсації.

Відомо, що Іван Денисенко є доцентом і кандидатом технічних наук, який все життя пропрацював викладачем і займався науковою діяльністю в аграрній сфері.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

В день інциденту Іван Денисенко їхав з ринку додому. Само собою, він має пільги, які встановлені законодавством України для ветеранів війни - учасників війни. Він пред'явив своє посвідчення водія маршрутки №3 ТОВ "Менс-Авто" і сів на заднє сидіння.

На зупинці "вул. Чалдаева" водій зупинив маршрутку і випустив жінку. Денисенко ж із-за хворих ніг не встиг вийти і попросив водія трохи почекати, однак двері закрилися, і маршрутка двинула вперед, незважаючи на те, що Денисенко був біля виходу.

Зупинка, де повинен був вийти пенсіонер

"Я просив водія зупинитися, кажу: у мене хворе серце і ноги, до того ж у руках дві важкі сумки, а йти далеко. Але водій лише сміявся і казав, що випустить мене на наступній зупинці", – каже дідусь.

Він вирішив просто так не залишати цей випадок.

"Я написав заяву на ім'я начальника Управління транспорту, комунікацій та зв'язку Тернопільської міськради. Через три дні той скликав усіх 10 директорів компаній-перевізників Тернополя на нараду по моєму питанню. Запросили і мене, де я розповів, як все сталося. У результаті водієві маршрутки було винесено догану, з яким той погодився", – каже пенсіонер.

Крім того, відомо, що зараз чоловік не працює ні в одного з міських перевізників. На засіданнях інтереси пенсіонера представляв адвокат Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Тернопільській області. Це державна організація, що захищає в судах права пільгової категорії громадян.

Пенсіонер зазначив, що представники перевізника намагалися піти на хитрість і навіть підробили документи. Відповідач надав суду наказ про скасування догани водієві.

У результаті суд прийняв сторону Денисенко, визначивши, що водій маршрутки "фактично познущався над людиною похилого віку".

Нагадаємо, в Запоріжжі гонитва копів за маршрутниками закінчилася трагедією. Поліцейський автомобіль в Запоріжжі спровокував подвійне ДТП у гонитві за водієм маршрутки.

Як повідомляв Знай. ua, роботу маршруток показали зсередини. Українцям розповіли, як повернути кошти або обміняти квиток на інший рейс безкоштовно.

Знай. ua писав, що у Києві жорстоко побили ветерана АТО з дружиною. У Києві невідомий молодий чоловік жорстоко розправився з ветераном АТО і його дружиною.