У п'ятницю, 8 березня, у Міжнародний жіночий день на площі Ринок у Львові відбувся мітинг на захист прав жінок.

Організував захід Центр "Жіночі перспективи". Львів'янки зібралися у традиційному місці проведення різноманітних акцій, щоб у такий спосіб нагадати про те, що 8 березня – це день боротьби за права жінок.

Феменістки вийшли з плакатами, які нагадували, що права жінок - це права людини, а не предмет маніпуляцій для підвищення своїх політичних рейтингів. А держава повинна виконувати свої зобов’язання за міжнародними договорами щодо захисту жінок від насильства та дискримінації.

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Варто зазначити, що цьогорічна акція обійшлася без ексцесів і до традиційного для Львова обливання феміністок зеленкою справа не дійшла. Правоохоронцям вдалось забезпечити спокій і порядок.

Всього у акції взяло участь близько сотні активісток. Підтримати своїх однодумниць приїхали гості з Польщі та Прибалтики.

Та не жінками єдиними, як то кажуть. Підтримати жінок прийшли і чоловіки. Особливо яскраво це зробив веселий молодик, який прийшов на зібрання у костюмі чоловічого статевого органу з плакатом "Вставай за права жінок!"

"Я прийшов підтримати жінок у боротьбі за їхні права в суспільстві. Прийшов із солідарності та з якоїсь такої чоловічої сторони відсвяткувати цей день. Жінки стоять і я теж хочу постояти. Вихідний ж дали не тільки, щоб горілочки випити… Я сьогодні в образі чоловічої частини суспільства — фалоса. Чому б і ні?", — сказав хлопець.

Нагадаємо, 8 березня, на Михайлівській площі у Києві декілька сотень людей вийшли на Марш жінок під гаслом "Солідарність та різноманіття".
Не обійшлось без ексцесів. Правоохоронці затримали кількох радикально налаштованих молодиків, які намагалися вчинити провокації і повалити апаратуру учасників акції.

Як повідомляв портал Знай.ua, 8 березня, 1857 року в Нью-Йорку розгнівані текстильниці пройшли маршем вулицями Манхеттена. Жінки протестували проти низьких зарплат і жахливих умов праці.

Також Знай.ua писав, 8 Березня команда Володимира Зеленського привітала українок, даруючи квіти просто на вулиці.