У православному календарі це день пам'яті святого мученика Феодора Тирона. Інші назви свята: «Федір», «Хведор Тирянин», «Федір-тиран», «Ярило з сохою-бороною». Також сьогодні батьківська субота з церковним календарем. У ці дні не можна говорити поганого про небіжчиків.

Під час подачі поминальних записок не можна подавати імена самогубців і нехрещених православних людей. Під час поминання великий гріх пити горілку, а на кладовищі влаштовувати бенкет. На застілля можна їсти тільки скромну пісну їжу і читати молитви про покійних. На могилі не можна залишати предмети життя покійного, які вказують на його погані уподобання і шкідливі звички, просто помоліться про відпущення його гріхів.

Що ще не можна робити 2 березня у батьківську суботу? Не можна сьогодні відмовляти в милостині, а веселитися занадто шумно теж заборонено. Але сумувати теж не потрібно, адже людина перейшла у кращий світ. За народними прикметами сьогодні не можна дивитися вночі на небо, тому що якщо побачите падаючу зірку, то сильно захворієте.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Сни з 1 на 2 березня вважаються віщими.

Вони означають наступне: вбиратися — до швидкої подорожі; прати одяг дружини — до розлучення або до скандалу; ікона сниться — до серйозних переживань; реготати уві сні — до переляку і жаху; плескати в долоні — до зміни роботи; голосити уві сні — до довгого, спокійного життя; щипати брови — до хвилювання і страху; в темряві перебувати — потрапити в халепу.

Приказки та прикмети:

  • Яка погода у цей день, такому і літу бути.
  • Ворона купається – до тепла.
  • Якщо день туманний, то травень буде холодним.
  • Яскравий місяць ввечері обіцяв хороший врожай взагалі, а дощ — достаток хліба і льону.
  • Якщо птахи повертаються з теплих країн, то весна буде ранньою.

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНЫЕ ПРИМЕТЫ НА 2 МАРТА