Українці продовжують активно ввозити автомобілі з надією встигнути розмитнити їх до закінчення пільгового періоду.

Вже 161 тис. б/вушних іномарок оформлена з 25 листопада 2018 року. Варто зазначити, що лише половина з них раніше вже каталася по українським дорогам і зараз, користуючись умовами пільгового розмитнення, їх власники вирішили пройти легалізацію, повідомляє "ХВИЛЯ".

Згідно з даними Державної фіксальної служби, близько 60 тисяч автомобілів, вже знятих з обліку за кордоном, було оформлено таможеними організаціями.

"161 тис. — це кількість всіх транспортних засобів, які було розмитнено. Це не тільки "євробляхи", але і, наприклад, "американці" — взагалі всі машини, які були ввезені і розмитнені. Із загального числа лише 86,8 тис. перебували на території України з порушеннями. І щоб уникнути адміністративної відповідальності їхні власники добровільно заплатили по 8,5 тис. грн.". розповіли в ГФС

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Економічний експерт Тарас Козак зазначив, що в середньому з кожного автомобіля в Пенсійний фонд відправляється приблизно 3-5% від його вартості. На сьогодні, згідно з даними ГФС, сума додаткових надходжень на рахунок фонду досягла 10,1 млрд грн.

При цьому з дня у день митниця рапортує про нові "єврорекорди": тільки за добу 13 лютого було оформлено близько 8 тис. авто.

Нагадаємо, зовсім скоро закінчиться період, коли можна розмитнювати євробляхи. Влада вже пішли на деякі поступки, проте не всі з ними згодні і не у всіх вистачає грошей.

До речі, зараз на сайтах, де продають авто, можна знайти оголошення про продаж навіть за п'ятсот доларів. У перекладі на українські гривні - це практично чотирнадцять тисяч. Виникає питання: якісний автомобіль за таку ціну? Для чого їх продають - зрозуміло, а для чого купують?

Як раніше повідомляв Знай.uа, стало відомо як українці заробляють на нерозмитнених машинах.

Також Знай.uа писав, як українці в терміновому порядку здають євробляхи.