З осені 2018 року українські поліцейські стали використовувати для контролю швидкості руху лазерні радари TruCAM. Однак, як виявилося, не все так просто з цими приладами.

Краматорський міський суд Донецької області скасував штраф, накладений на водія за перевищення швидкості, визнавши TruCam незаконним.

За інформацією "Автоінформатора", у час судового розгляду (оштрафований водій не погодився зі стягненням з нього і опротестував штраф) з'ясувалося, що конкретний прилад не був сертифікований.

"Пристрій TruCam LTI 20/20 було зареєстровано в Державному реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197−12 і затверджено сертифікат №UA-MI/1−2903−2012, виданими Мінекономрозвитку 29.08.2012. Також суд встановив, що міністерство виключило це пристрої з реєстру і його сертифікат є недійсним ще з 02.11.2015 року", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Саме завдяки цьому адміністративний штраф водієві визнали недійсним і звільнили автолюбителя від сплати "кровних".

Хоч раніше правоохоронці і заявляли, що всі пристрої TruCam сертифіковані, може статися так, що у конкретного лазерного радара сертифікації немає і що зафіксовані їм дані про порушення швидкісного режиму можна оскаржити в суді.

Нагадаємо, інспектори з паркування влаштують пекло для новачків у Києві: готуйте гаманці. Працювати інспектори почали вже з 1 лютого.

У Києві почали працювати інспектори з паркування. Перші "наглядачі" вийдуть на вулиці завтра, в середу, 1 лютого. Штрафувати автомобілістів поки ніхто не буде. Пробна робота інспекторів буде полягати в інформаційно-роз'яснювальній роботі, проте надалі ці службовці будуть уповноважені штрафувати киян за неправильну парковку.

Як повідомляв раніше Знай.uа, паркування, євробляхи та евакуація: за що та скільки заплатять водії в 2019. Серед нововведень - оплата за евакуацію неправильно припаркованого авто та носіння дітьми світловідбивачів.

Також портал Знай.uа писав, що російські депутати пропонують ввести штрафи водіям, які не мають в автомобілі ікони.