У неділю, 20 січня, в Україні відзначають День пам'яті загиблих "кіборгів", які захищали Донецький аеропорт. У Києві в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі відбулася панахида за загиблими українськими воїнами.

Про це повідомляє Укрінформ.

На службі були присутні родичі та близькі загиблих під час оборони Донецького аеропорту українських військових.

"Ми повинні бути вдячні тим людям, які першими віддали своє життя там, у Донецькому аеропорті, і стримали ворога. І дякувати тим, які залишилися живими, за те, що вони, незважаючи ні на що, боронили Українську державу",
– виголосив у своїй промові перед панахидою архієпископ Агапіт.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Оборона аеропорту в Донецьку тривала 242 дні. Тільки за офіційними даними, за цей час загинуло понад 200 українських бійців, ще півтисячі отримали поранення.

"Ми віримо, що перемога буде за нами. Ми не забуватимемо про тих людей, які ціною свого життя дарували нам ці мирні і спокійні дні", – додав священнослужитель.

Бої за встановлення контролю над аеродромом Донецького міжнародного аеропорту, який має стратегічне значення, тривали між незаконними збройними формуваннями та військовослужбовцями Збройних сил України і добровольцями з 26 травня 2014 року до 21 січня 2015 року.

20 січня 2015 року проросійські сили підірвали новий термінал аеропорту. Бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилася, внаслідок чого загинуло багато українських військовослужбовців.

Нагадаємо, що експерт розповів, як закінчиться війна на Донбасі: є лише два шляхи.

Також "Знай.uа" писав, що українські воїни приземлили ударний безпілотник бойовиків: нагинають не тільки на землі, але і в повітрі.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що президент України Петро Порошенко ухвалив таємне рішення ради Нацбезпеки про основні показники українського оборонзаказа. Стало відомо, що за минулий рік оснастили армію понад 3 тис. одиниць озброєння, техніки та спецвиробів.