У мережі показали фото навчань Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Знімки опублікував радник позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

Він відзначив, що у звичайному житті на вулиці українці не зможуть впізнати бійця елітного українського спецназу та подякувати йому за мирні ночі. Крім того Бірюков розповів, що робота українських військових на Донбасі заслуговує, як мінімум поваги.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

"Тихо прийшов, тихо пішов ... Їхні обличчя приховані від преси, а про їх роботу ми найчастіше нічого не знаємо. І проходячи повз бійця ССО в звичайному житті, в звичайних умовах, в цивільному світі - ви не дізнаєтеся його, не зможете йому сказати "завдяки тобі", притиснувши руку до серця. Але вони знають про нашу повагу, нашу гордість і нашу вдячність. це допомагає в бою, це рухає вперед ", - написав він.

Разом з тим варто відзначити, що президент Петро Порошенко затвердив емблему Сил спеціальних операцій Збройних сил. На ній зображений вовк, який підперезаний золотим поясом.

"Емблемою Сил спеціальних операцій Збройних Сил України є зображення крокуючого вовка срібного кольору, подпоясанного золотим поясом-наузом, яке накладено на вінок з лаврового листя срібного кольору", - зазначено в документі.

У центрі нижній частині вінка емблеми розміщується срібний двозуб - знак Святослава Хороброго, князя Київської Русі.

Під нижньою частиною вінка півколом розміщується стрічка золотого кольору, і присутній девіз князя Святослава "іду на ви". Також затверджено прапор і штандарт Сил спецоперацій.

Крім того варто відзначити, що в представник департаменту контррозвідки Служби безпеки України Володимир Настюк зазначив, що інформатори російської воєнної розвідки діють не лише на території усіх південно-східних областей України, а й у Київській області.

За його словами, Головне управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації (ГУ ГШ ЗС РФ) "залишається в авангарді агресивної політики Кремля стосовно України"

Настюк нагадав, що саме представники ГУ ГШ ЗС РФ організовували анексію Криму та захоплення під контроль Росії значних територій Донецької та Луганської областей.

Зараз російська воєнна розвідка переформатована на проведення глибоко законспірованих і довготривалих операцій, спрямованих на підрив обороноздатності нашої країни та послаблення усіх сфер її життєзабезпечення.

Нагадаємо, в Україну вторгся спецназ РФ.

Як повідомляв "Знай.ua", росіяни внесли Захарченка у список втрат 2018.

Також "Знай.ua" писав, що колишній беркутівець, який розганяв Майдан, очолив нову поліцію.

Рекрут. Тренувальний табір ССО України