Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м'ясо в їх складі соєю та іншими компонентамию

Про це повідомляє "Хвиля".

Крім того експерт розповів, що виробники замінюють м'ясо на речовини рослинного походження лише для здешевлення продукту.

Також за допомогою рослинних екстрактів можна добитись збільшення ваги ковбасного виробу, що також відіграє значну роль у збагаченні виробника.

Популярні новини зараз

Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

"Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисок - ред.) Штучно збільшує м'ясну масу за рахунок нашпігування тієї ж соєю, додаванням компонентів, які не особливо впливають на органолептиком, але при цьому дозволяють отримати більше вихід вироби. А технологічна обробка варених ковбас настільки по сьогоднішніх часах серйозна, що ідентифікувати частина складу взагалі не представляється можливим в Україні в принципі", - зазначив експерт.

Більше того він розповів, що сирокопчену, в'ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.

Разом з тим варто відзначити, що ціни на головні продукти харчування у Києві, а також у Донецькій та Закарпатській областях очолили рейтинг регіонів, де харчуватися стало рекордно дорого.

"Аналіз даних офіційної статистики за останній місяць осені показав, що Київ, Донецька та Закарпатська області мають найвищу вартість соціальних продуктів харчування. Разом ці регіони мають більше половини найдорожчих продуктів з переліку, який моніториться Держстатом", - написав Дорошенко.

Лідером рейтингу з найвищими цінами на продукти традиційно залишається столиця Украни, де відразу сім соціальних продуктів мають найвищу ціну серед всіх регіонів України.

Друге місце ділять Донбас і Закарпаття з п'ятьма продуктами з високою вартістю. Третя позиція у Херсонщини з трьома найменуваннями продуктів з соціального кошика.

У Києві найвищі ціни на білий хліб з борошна вищого сорту - 35,9 грн за кілограм. Для порівняння, середній показник по Україні - 21,5 грн.

Як і минулого Тернопільська область лідирує за найдоступнішими цінами на соціальні продукти. Також з невеликим відривом виділяють Полтавську та Дніпропетровську області.

Нагадаємо, українцям спробували пояснити, що означає індекс БігМака для нашої країни.

Як повідомляв "Знай.ua", таким дорогим цей овоч українці не бачили зроду.

Також "Знай.ua" писав, що Нацбанк назвав три головні проблеми 2019.

Життя без обману: Страшна правда про ковбасу