Побудований Росією скандальний Кримський міст не відповідаціє величезній кількості будівельних нормативів та може завалитись.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш.

Зокрема, міністр повністю підтвердив інформацію про нестійку конструкцію мосту. Він відзначив, що міст знадто рухливий при тому, що жодних надзвичайних ситуацій поки не відбулось.

"Інформація, що міст нібито такий стійкий, що витримує будь-який землетрус, не відповідає дійсності. Насправді конструкція моста не така, як стверджують російські фахівці. Він зараз у спокійному стані рухається, коли немає землетрусів", – заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Показати ще

Більше того міністр розповів, що навіть рух мосту, який виникає на цій будівлі, сам по собі дуже небезпечний своєю неоднорідністю.

"Умовно кажучи, одні частини мосту здіймаються вгору, інші рухаються вниз. Це пов'язано з тим, що, по-перше, в такому місці збудовано, по-друге, через конструкції... За допомогою супутникових знімків з різних кутів ми бачимо, що різні частини мосту рухаються в різні боки. Створюється напруга для полотна, яким рухаються автомобілі", – сказав Чернищ.

Також міністр відзначив, що в окупантів виникли шалені проблеми і з будівництвом планового тунелю у Керчі, який мав з'єднуватись Кримський міст та узбережжя. За словами чиновника ще минулого року окупаційна влада припинила будівельні роботи через постійні зсуви землі.

Міністр також повідомив, що будівельники, які споруджували міст не врахували рух води між Чорним та Азовським морем, який несе додаткові мулові відкладення повз опори, не говорячи вже про весневий рух криги.

"Там є проблема глибини самого Керченського каналу. Навіть у суміжних портах Криму треба зараз велику кількість коштів виділити для того, щоб вони функціонували, якщо вони намагаються їх запустити всупереч санкційному режиму... Ніхто цього не прораховував, навмання побудували... Річки впадають в Азовське море, несуть пісок, мулові відкладення. Цей рух також треба прораховувати", – додав чиновник.Також Черниш вважає випробування моста на міцність, в яких брав участь Путін, фейком.

Нагадаємо, у Криму назріває війна "хреста та півмісяця".

Як повідомляв "Знай.ua", російські окупанти терміново перекрили Керченську протоку.

Також "Знай.ua" писав, що кати Путіна пустили "кримського диверсанта" Панова по етапу.

"Кримський міст" провалився | Крім.Реалії ТВ