Керченський міст, який був побудований Росією в 2018 році і з'єднує окупований Крим з територією Росії, насправді не потрібен ні Україні, ні РОСІЇ.

Про це заявив колишній радник Путіна, російський економіст Андрій Ілларіонов.

Експерт переконаний, що від моста ніякої користі немає і він створений лише для того, щоб задушити українську економіку східної України.

"Це міст під назвою "удав" в самому прямому сенсі цього слова. Його занижена арка не пропускає 44% судів, які раніше проходили у Маріуполь і Бердянськ. По ширині він набагато вужчий, ніж інші мости. Саме автомобільне полотно побудоване буквально над рівнем води, плюс до цього прикріплені спеціальні рахунки, які забороняють прохід будь-яких судів, у тому числі маломірних і човнів", – повідомив Ілларіонов.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Показати ще

Економіст підрахував, що вантажообіг Маріупольського порту впав на 50% після того, як Кримський міст був введений в експлуатацію. Він переконаний, що єдиним вірним рішенням буде ліквідація непотрібного мосту, який душить вантажообіг.

"До того ж 16-ти кілометровий Керченську протоку перев'язаний зашморгом, при якій залишається лише один прохід – Керч-Єнікальський канал. Але він контролюється ФСБ. Іншими словами, це такий ФСБшный міст, який душить економіку не тільки Маріуполя і Бердянська, але навіть і Росії. Тому він гідний тільки одного – розбору і ліквідації", – запевнив економіст.

Раніше повідомлялося, що Кримський міст буквально валиться на очах, експерти констатують, що будова може не пережити нинішню зиму.

У повідомленні йдеться, що з настанням холодів на Кримський міст очікує перше серйозне випробування на міцність, адже раніше фахівці з Ізраїлю заявили про те, що конструкція просідає: з одного боку на 50 мм, з іншого – на 80 мм. В деяких місцях дорога звивається вгору на 50 мм.

Нагадаємо, Кримський міст не переживе зиму: "осідає на дно", Путін безсилий. Експерти спрогнозували сумну долю "кремлівської гордості".

Як повідомляв Знай. ua, справа "кримських диверсантів": заарештовані українці надали докази злочину ФСБ, тотальна фальсифікація. У так званому "суді" Криму відбулося чергове слухання гучної справи.

Знай. ua писав, що полонений український моряк здивував відважним вчинком. Співробітник СБУ Андрій Драч, захоплений ФСБ біля Керченської протоки, офіційно визнав себе військовополоненим.