З України із забороною в'їзду на три роки депортований громадянин республіки Білорусь Павло Карназицький, який прийшов зі своїм статутом у чужий монастир – перебуваючи на території нашої Батьківщини, білорус поширював фейкову інформацію і проросійсько-антиукраїнські пропагандистські матеріали. Про це пише прес-центр Служби Безпеки України у середу, 2 січня 2019 року. Як зазначили в СБУ, іноземця примусово повернули до нього на батьківщину. У найближчі три роки шлях до нас в країну пропагандистові замовлений.

Оперативники спецслужби встановили, що іноземець проживав в Україні нелегально і публічно поширював фейкову інформацію.

"Зокрема, під час виступів на деяких телевізійних каналах він ставив під сумнів визнані міжнародним співтовариством докази присутності військ країни-агресора на тимчасово окупованих територіях нашої держави", - пояснюють в СБУ.

За даними спецслужби, Карназыцкий неодноразово публікував антиукраїнські матеріали на медіа-ресурсах, підконтрольних терористичним організаціям "ДНР" і "ЛНР".

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що після введення обмежень на в'їзд російських громадян в Україні "спецслужби РФ все частіше залучають до провокацій іноземців".

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"Діяльність таких проплачених Росією пропагандистів являє загрозу не тільки національним інтересам України, але й суперечить законодавству країни їх походження", - зазначив Грицак.

У той же час адвокат Андрій Доманський стверджує, що Карназыцкому не надали правової допомоги і можливість поспілкуватися з захисником.

Доманський каже, що Карназыцкий був змушений покинути Білорусь "з-за політичного переслідування його як журналіста", і проживав в Україні з кінця 90-х.

Нагадаємо, храм прихистив мігрантів-втікачів: 1400 – годинна служба не пускає копів в приміщення.

"Знай.uа" писав, що український провайдер відрубав популярні канали назавжди: які шоу зникнуть з ваших телеекранів.

Нагадаємо, новорічне привітання Путіна викликало бурю негативу: росіяни прозріли.

Користувачі інтернету засипали критикою новорічне привітання президента Росії Володимира Путіна. Вони засипали дислайками його на каналі YouTube. Так, на сторінці "Росії-1" новорічне звернення Путіна отримало близько тисячі "лайків" і більше п'яти тисяч "дизлайків", що говорить про те, що значна більшість глядачів не полюбила те, про що говорив Путін за кілька хвилин до Нового року.

"Знай.uа" писав, що телеканал " 1+1 "прославився" в заключні хвилини минулого 2018 року тим, що вирішив не показувати новорічне привітання президента України.