Кожен українець, який працює за кордоном, щорічно поповнює державний бюджет на кругленьку суму. Один заробітчанин за рік вносить щонайменше 27,7 тис. гривень.

Про це інформує спільнота "Ціна держави" на сторінці в Facebook .

заробітчани

ПОДАТКИ

Основними податками, які заробітчани сплачують пересилаючи гроші в Україну є ПДВ (19 тис. грн), ввізне мито (1,4 тис. грн) і акцизний податок (7,2 тис. грн). Наприклад, середній розмір місячного грошового переказу з Польщі становить 9,5 тис. грн.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Показати ще

ВИТРАТИ

Як зазначають в уряді, щороку з податків українських заробітчан частина йде на фінансування сфери освіти в Україні (4,6 тис. грн), також економіка (3,4 тис. грн), соцзахист (3,4 тис. грн), пенсії (3 тис. грн), відсотки за позиками ( 2,8 тис. грн), медицина (2,5 тис. грн), правоохоронні органи (2,4 тис. грн), армія (1,9 тис. грн), чиновники (1,7 тис. грн), культура і спорт (647 грн), на фінансування житлово-комунального господарства виділяють звідси 611 грн та на захист довкілля - 215 грн.

Зазначимо, що за словами голови Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, з 2019 року уряд Німеччини планує значно спростити процедуру працевлаштування мігрантів. Зарплата, яку запропонують заробітчанам у Німеччині, буде в 2-3 рази вищою, ніж пропонують у Польщі, і в 10-12 разів вищою, ніж в Україні.

Нагадаємо, в Кабміні вважають, що кошти, перераховані українцям з-за кордону від родичів-заробітчан, потрібно обкласти податком та переглянути рішення щодо видачі таким громадянам субсидій. Також родичів заробтічан зобов'яжуть декларувати доходи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, експерти показали реальну демографічну карту України. Смертність майже вдчівічі перевищуж народжуваність. Також на скорочення населення країни впливає масовий відтік громадян працездатного віку, які їдуть за кордон на заробітки.

Також Знай.ua писав, що в Кабміні розповіли, яка зарплата в нашій країні змусит українців залишитись на Батьківщині та відмовитись від заробітків в Європі.

Дивіться: Робота за кордоном. Чим вигідна та ризикована