Середа, 2 січня, позначиться зміною погодних умов. Циклон з атмосферними фронтами принесе сніг і мокрий сніг, в західних областях мокрий сніг з дощем, про що на своїй сторінці в Facebook повідомляє синоптик Наталка Діденко.

Як вона заявляє, вітер посилиться до штормових значень, у тому числі передбачаються хуртовини. На півдні України серйозних опадів не буде, а на сході країни сніг з'явиться в другій половині дня.

Температура повітря буде в межах нуля, а на сході та північному сході опуститься до позначки у мінус 5 градусів.

У Києві висока ймовірність снігу, місцями мокрого з переривчастим вітром. Допускаються також ожеледь та хуртовини, а температура буде триматися біля позначки в 0 градусів.

Популярні новини зараз

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

Показати ще

Діденко пише у своєму повідомленні: "Вже сьогодні ваша голова веде себе дивним чином зовсім не наслідків новорічної ночі, а від прийдешнього ускладнення синоптичної ситуації. Відпочивайте без надмірностей, а завтра добре закутайтесь!"

Народні синоптики сходяться на думці, що чекати відлиги на території України слід не раніше, ніж 5 січня, а все почало 2019 року пройде з невеликими морозами.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що перші хвилини Нового року у всіх містах нагадують справжній запеклий бій. Звуки петард і феєрверків, звичайно, супроводжуються веселощами. Але що буде, якщо палаюча петарда потрапить прямою наводкою в припарковану машину. Якщо полум'я сірника не перевищує 700 - 850 градусів, то температура вогню потужної петарди та іншого серйозного піротехнічного засобу може в рази перевищувати цей показник і доходити до 2000 градусів, що може завдати серйозної шкоди вашій машині.

Як повідомляв портал "Знай.uа": українців попередили, що з 3 січня планується значне посилення вітру, а також похолодання. Бажаючим відпочити в Закарпатській області слід бути готовими до сходженню снігових лавин.

Також "Знай.uа" писав, що туристка з Києва заблукала на одному з курортів Карпат, втративши орієнтир у незнайомій місцевості. На щастя, через кілька годин її знайшли рятувальники.