Кілька тисяч хворих - новий показник захворюваності на кір за тиждень. Заданими медиків, найбільше хворих фіксують у тих регіонах, де люди масово уникають вакцинації.

Про це повідомили представники Міністерства охорони здоров'я України, у середу, 26 грудня.

За свіжими даними МОЗ, за минулий тиждень на кір захворіли близько 3 тисяч осіб, більшість з яких – діти. З початку року на кір захворіли 52 349 осіб (19 349 дорослих і 33 000 дітей).

Медики заявляють, що найбільше хворіють на кір в тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. Зокрема, з початку року найвищі показники захворюваності зафіксовано у Львівській (11 429 осіб), Івано-Франківській (5 420 осіб), Закарпатській (4 621 осіб), Тернопільській (3 513 осіб), Вінницькій (3 211 осіб) та Чернівецькій (3 182 особи) областях.

щеплення

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Показати ще

Смертність від кору стає вищою

У цьому році від кору померло 16 осіб: 12 дітей і 4 дорослих. Українцям нагадують, що на сьогодні єдиним надійним способом уберегти себе та дітей від цього серйозного захворювання - це пройти вакцинацію. Батьків закликають не нехтувати здоров'ям та життям своїх дітей.

Раніше Центр громадського здоров'я України оголосив, що рівень захворюваності на кір в Україні стрімко зростає. У 2018 році в Україні зафіксували рекордну кількість зараження від початку незалежності України. Також показних захворюваності в нашій країні став цього року рекордним серед європейських держав.

Нагадаємо, клони допоможуть дерматологам лікувати грибок.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа, вакцинації більше не буде: що зміниться для простих українців.

Також Знай.uа писав, вчені "прибили" тропічну інфекцію.

Дивіться: Як відрізнити симптоми кору та яке існує лікування від цієї недуги