Не стигли українці звикнути до факту створення Єдиної Помісної церкви та обрання її нового глави митрополита Епіфанія, як поповзли скандальні чутки про перевибори.

Томос в Україні

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на скандальну заяву одного із претендентів на крісло церковного глави митрополита Луцького і Волинського (УПЦ КП) Михайла.

Він наголосив, що предстоятель Православної церкви України може бути переобраний в будь-який момент.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Священнослужитель зазначив, що він не відмовляється від бажання стати главою єдиної української церкви.

"Вибори можуть відбутися хоч завтра. Для цього може бути кілька причин – смерть предстоятеля, відмова його від посади. Факт того, що він молодого віку – не гарантія, що надовго залишиться на посаді", – підкреслив Михайло.

Також священик пояснив причину, з якої якій він зняв свою кандидатуру на виборах предстоятеля нової церкви. За його словами, на Соборі він кілька разів зустрічався з президентом Петром Порошенко і патріархом Філаретом.

"Я взяв до уваги те, що чекає нас в майбутньому, а це поділ, кілька православних церков, звинувачення Константинопольського патріарха в тому, що даремно з нами зв’язався, звинувачення росіян в тому, що ми тут не здатні розібратися. І я вирішив зняти свою кандидатуру на користь єдиної української церкви", – підкреслив священнослужитель.

Нагадаємо, новообраний предстоятель Об'єднаної української автокефальної церкви митрополит Епіфаній (Думенко) провів телефонну розмову з держсекретарем США Майклом Помпео.

Епіфаній

Суть розмови коротко переказав заступник голови Держдепу США Роберт Палладіно.

США заявили, що підтримують український суверенітет і свободу віросповідання в нашій країні.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Дніпрі нещодавно відбувся перший спільний молебень митрополита Епіфанія, на якому був присутній президент України Петро Порошенко.

Також Знай.uа повідомляв, що над призначенням глави нової помісної православної церкви в Україні митрополита Епіфанія посміялися в гумористичному шоу.