В Україні йде повним ходом підготовка до новорічних свят. Починаючи з столиці і закінчуючи невеликими селищами, всюди міська влада готується порадувати жителів гарною святковою ялинкою. Але тільки розтрати у всіх різні.

Знай.ua за допомогою публічних закупівель prozorro склав рейтинг найбільш марнотратної і найекономнішої міської влади.

Багаті міста

Звичайно, більше всіх на ялинку і новорічні прикраси витратить столиця. Цього року головна ялинка країни буде стояти на Софіївській площі, зелена красуня буде більше 30-ти метрів. За даними КМДА на прикраси вже витратили 2,7 мільйона гривень. Запевняють, що їх купили за кошти меценатів. Загалом, на свято планують витратити 27 мільйонів гривень.

Інші райони Києва також не відстають від «центральної влади». Наприклад, відділ культури Дарницької районної державної адміністрації витратив на установку двох ялинок в Парку Воїнів-Інтернаціоналістів та на вул.Заслонова - 180 тис. гривень. На ялинкові гірлянди у них пішло 83 тис. гривень, також вони замовили оренду послуг світлового та музичного обладнання. До речі, між іншим вони також замовили телевізор за 13 тис. гривень, вочевидь для того, щоб дивитися новорічне привітання Президента.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

У Голосіївському районі вирішили не купувати ялинку, мабуть є своя, і закупили тільки гірлянди за 49 тис. гривень.

У Першій же столиці вирішили не поступатися Києву і на монтаж і установку ялинки витратили майже півмільйона гривень. При цьому вони закупили різної апаратури на майже 800 тис. гривень.

Львів же вирішив не сильно розщедрюватися. Послуги установки ялинки і її ілюмінація обійшлася міському бюджету майже в одну і ту ж суму: 58 і 56 тис. відповідно.

Чим багаті, тим і раді

У Маріуполі вирішили сильно не витрачатися на свято, і на монтаж, і освітлення ялинки виділили 43 тис. гривень, але змогли навіть заощадити, і в результаті торгів, сума склала 42500 гривень. Виграли цілих 500 гривень!

У той же час Кальмиусская районна адміністрація маріупольської міськради, яка і займалася, купівлею і установкою ялинки, встигла зробити і собі новорічний подарунок.

Відповідно до системи prozorro вони закупили: комплект чохлів на сидіння (5 місць) на легковий автомобіль Renault Logan, зимові шини на цей же автомобіль і сталеві диски на той же Renault Logan. Загалом, сума закупівлі склала майже 20 тис. гривень. Половина вартості всієї новорічної ялинки, яку вони влаштували для народу.

У Тернополі вирішили взагалі обійтися «малою кров'ю». Замовили ялинку за 3650 гривень, в той же час трохи раніше вони придбали пилосос майже за 5 тис. гривень. Видно, чистота в Тернопільській обласній раді важливіше, ніж красиве свято для громадян.

Якщо в таких великих містах скупляться на гарні і дорогі ялинки, то, що говорити про невеликі селища. Наприклад, в селі міського типу Білозірка Херсонської області закупили три ялинки по 800 гривень і на 340 гривень ялинкових прикрас. Як то кажуть дешево і сердито.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що "п'яна" ялинка поставила Тернопільщину на вуха.

Також ми писали, що українців попередили про зміни на валютному ринку.

Нагадаємо, що українцям підвищать пенсії, але пощастить тільки обраним.