Командир групи українських кораблів, захоплених Росією біля Керченської протоки, Денис Гриценко заявив, що не визнає провину у так званому "незаконному перетині кордону РФ". Його слова передав адвокат у справі Микола Полозов.

"Сьогодні я нарешті зустрівся з Денисом Гриценко, який заявив, що не визнає свою провину і злочинцем себе не вважає", — повідомив захисник.

За словами Полозова, в той час, коли слідчий запропонував його підзахисному провести допит, Гриценко "написав, що вважає себе військовополоненим і відмовився від дачі будь-яких свідчень". Також він здійснював загальне командування затриманими в Криму українськими судами.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

"На моє запитання Денис сказав, що в Криму, під час затримання, до нього силу не застосовували. Також не було застосовано сили і з боку спецназу, який етапував (моряків, ред.). У Москві, сказав він, також тиску не чиниться, ставляться з повагою", — пояснив адвокат.

Атака РФ в Азовському морі

У ніч на 25 листопада три українських військових судна — два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу" — вийшли з порту Одеси та пішли в напрямку порту в Маріуполі. На шляху російський катер берегової охорони "Дон" протаранив український буксир. У судна пошкодилися головний двигун, обшивка та леєрне огородження.

Також втрачено рятувальний плотик. Українські судна зупинилися перед Керченською протокою. Крім того, Росія підняла два ударних вертольоти, заявили у ВМС України. Рух Керченською протокою перекритий був в обидва боки. Водночас, попри погрози, українські судна вирішили виходити з Керченської протоки.

Підконтрольний окупаційній владі Криму ресурс "Крым Press" опублікував інформацію про ймовірне застосування проти українських катерів російських спецпризначенців. Згодом з'явилась інформація, що акваторію моря і протоки патрулюють декілька російських винищувачів Су-25.

Ввечері близько 20:30 у ВМС України повідомили, що російські катери атакували український корабель, унаслідок чого члени екіпажу дістали поранення. Згодом у ВМС повідомили, що спецназ Росії захопив два українські військові кораблі та буксир.

Дивіться: Перемовини екіпажів російського літаку СУ-30 та гелікоптеру КА-52 з відповідними пунктами управління (аудіозапис СБУ з дня атаки у Керченській протоці)

Нагадаємо, українські моряки надіслали моторошного листа з московського СІЗО. Як повідомляв "Знай.ua", Меркель вимагає від Путіна звільнити українських моряків. Також "Знай.ua" писав, на березі Чорного моря почалося будівництво турецької військово-морської бази.