Після міністерській зустрічі ОБСЄ в Мілані, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що захоплені в полон українські моряки залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

Цю інформацію повідомляє "Європейська правда".

Сергій Лавров

"Вони зараз перебувають під слідством. Коли закінчиться слідство – буде суд. Вони порушили російське і міжнародне право, вторглися в наші територіальні води". Сергій Лавров

Також міністр закордонних справ Росії підкреслив, що не варто говорити про звільнення полонених моряків, поки не закінчиться суд.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Сергій Лавров

"Коли буде рішення суду – тоді і будемо вирішувати". Сергій Лавров

Лавров нагадав, що українські консули вже мали можливість поспілкуватися з полоненими.

Глава російського МЗС запевняє, що будь-яка країна затримала б українські військові кораблі в аналогічній ситуації.

Сергій Лавров

Нагадаємо, в п'ятницю 7 грудня в Москві у слідчих ізоляторах "Матроська тиша" і "Лефортово" відбулася зустріч українських консулів і сімох українських моряків. Цю інформацію повідомляє директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"Вчора консул відвідав трьох поранених моряків у Матроській тиші. Сьогодні відвідав чотирьох моряків в Лефортово. Тримаються хлопці мужньо. Визначено дати відвідування моряків в Лефортово, в тому числі 10 числа будуть відвідані шість чоловік, 11-го - шість чоловік і 12 - п'ять чоловік".

Крім того, він уточнив, що поранення трьох військових "не несуть загрози життю". За словами директора Департаменту консульської служби, важливою складовою є консолідована міжнародна позиція, підтримка в питанні необхідності звільнення Росією українських моряків.

Як повідомляв "Знай.uа", московські попи записали Порошенка в свої ряди. Намісник Почаївської лаври оскандалився фейковою заявою.

Також "Знай.uа" писав, що Полторак пояснив, чому українці не відкрили вогонь у відповідь. Путін створив привід для повномасштабного вторгнення.