Існує величезна ймовірність того, що фаза Ель-Ніньо вже почалася, пробуджуючи екстремальні погодні умови, які і так погіршилися через зміни клімату, і збільшуючи шанси, що 2019 рік буде найспекотнішим в історії людства, попереджають вчені. Ель-Ніньо – це потепління поверхневих вод у східній частині Тихого океану.

Про це пише видання National Geographic, передає Хвиля.

Наслідки Ель-Ніньо були більш значними в останні роки через глобальне потепління, і ці впливи будуть гірше, так як температури продовжують зростати, повідомляє недавнє дослідження в журналі Geophysical Research Letters. Чотири найспекотніші роки в історії були в період з 2015 по 2018 рік, що обумовлено збільшенням викидів вуглекислого газу, які також досягли рекордного рівня, за даними Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), пише National Geographic.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Потепління у світі означає все більший і більший прояв руйнівної стихії і небезпечних погодних умов, таких як спека, лісові пожежі, посухи, затоплення і нищівні шторми. У 2018 році в Північній півкулі було 70 тропічних циклонів або ураганів, що більше середнього значення попередніх періодів, що становило 53, інформує видання. Потужні і часто рекордні шторми викликали спустошення, завдали величезних економічних збитків і призвели до втрат людських життів. Теплові хвилі також призвели до вражаючої втрати продуктивності в 2018 році, тому що часто було надто спекотно не лише працювати, а навіть виходити на вулицю, пояснює National Geographic.

Раніше повідомлялося, що вчені з Гавайського університету стверджують, що вже до середини цього століття люди зіткнуться з великими проблемами. Дослідники оприлюднили карту майбутніх аномальних явищ на планеті. Згідно з їхніми прогнозами, до 2050 року кількість таких явищ значно зросте, і з часом ця тенденція буде тільки посилюватися.

Нагадаємо, карпатський мольфар, який передбачив війну, зробив сенсаційну пророцтво.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", у липні українці побачили найтриваліше затемнення сторіччя.

"Знай.uа" писав про те, як тотальне затемнення Місяця перетворить вас в цього звіра.