Міністр оборони України Степан Полторак прокоментував дії українського екіпажу у ході штурму російськими окупантами у Керченській протоці.

Міністр оборони України Степан Полторак

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву міністра.

Міністр оборони заявив, що якби українські моряки відкрили вогонь по російських військових у Керченській протоці, то РФ почала б повномасштабну війну проти України.

путін

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

"З тих перехватів, які ми бачимо, з перемовин, які велись між кораблями ФСБ Росії і Чорноморського флоту та нашими моряками, де вони ображали, де вони нахабно та провокаційно поводилися, де вони в кінці кінців застосували зброю, – тільки витримка наших військових врятувала ситуацію від широкомасштабної агресії", - заявив Полторак.

Степан Полторак

Нагадаємо, усі кораблі та катери, які належать Державній прикордонній службі України, переведено у режим повної бойової готовності.

Про це стало відомо із заяви голови ДПСУ Петра Цигикала.

Так, Цигикал заявив, що роботу прикордонників значно посилено після російської агресії по відношенню до кораблів ВМС України в Керченській протоці.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент Петро Порошенко вважає необхідним запросити кораблі НАТО до акваторії Азовського моря для стримувань агресивних потуг Кремля.

Про це він сказав в інтерв’ю міжнародній інформаційній агенції Bloomberg.

Варто відзначити, що президент подякував західним партнерам за потужну підтримку відразу ж після агресивних дій Росії у Керченській протоці, коли російські військові захопили три українських кораблі та 24 військових ВМС України.

"Ми маємо збільшити присутність НАТО в Чорному морі, можливо, і в Азовському морі. Було б дуже добре запросити кораблі НАТО для підтримки стабільності", - заявив гарант.

Також Знай.uа повідомляв, що Полторак заявив, що Україна не порушила жодного пункту договору зРосією у Азовському морі.