Історія свята

Катерина Александрійська жила в 3-му столітті в Александрії. Вона була дуже красивою і розумною жінкою, але не вийшла заміж, а вирішила служити Богу. Коли в Александрії відзначали язичницьке свято, його вирішив відвідати співправитель Римської імперії Максиміан. Катерина теж прийшла на свято, але для того, щоб звинуватити всіх присутніх в ідолопоклонстві. За наказом Максиміана її заарештували. Катерина зі стійкістю перенесла всі муки, і правитель наказав її стратити.

Традиції

У цей день у наших предків тривали гуляння на санях. Спочатку їхали молодята, у яких восени було весілля. До речі, наречена вперше після весілля показувалася людям. Сани молодят були розписані фарбами і прикрашені стрічками.За ними їхали друзі і рідні. А коли поверталися додому, влаштовували бенкет. Маленьким дітям, яких не запросили, відправляли гостинці і санчата в подарунок.

Ті, для кого писані сани були занадто дорогими, брали звичайні санки або просто дощечки, на яких каталися з гірок. Молодята, які були серед них, повинні були вийти з дому, проходячи по кожуху, який вивертали хутром назовні. Так вони захищалися від зурочення.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв про те, які фільми треба обов’язково подивитися перед Новим роком. Ми зробили підбірку фільмів з чарівною святковою атмосферою.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Також Знай.ua повідомляв про традиції та обряди головного єврейського свята, Хануки.