Російські окупанти доправили незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських моряків до московських СІЗО.

Стало відомо, що до "Лефортово" запроторили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні найвідомішої російської тюрми "Матроська тиша".

Про це розповіла член Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви Когершин Сагієва, яка відвідала українських моряків у "Лефортово", повідомляє "Дождь". Там же Сагієвій розповіли про госпіталізацію трьох поранених українських моряків у лікарню "Матроської тиші".

В ізоляторі також повідомили, що захоплених моряків переодягли у тюремний одяг, "оскільки знаходитися у військовій формі іноземної держави в "Лефортово" заборонено".

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як відомо, Росія заблокувала прохід в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполя. Після обстрілу і штурму російським спецназом в полон потрапили 24 українці, яких окупанти у терміновому порядку піддали своїм "судилищам". Всі полонені українці були заарештовані так званим "судом" в Криму. Їх звинувачують у незаконному перетині кордону РФ. Українським морякам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років.

Нагадаємо, вчора, 29 листопада, стало відомо, що незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських військових моряків вивезли з Криму до Москви.

Однак, не було відомо, скількох українців етапували до столиці країни-агресора і чи доставили туди поранених. Була інформація, що поранених моряків, які перебували в Керчі, вивезли нібито до Сімферополя.

Як повідомляв портал Знай.ua, військові моряки стануть предметом торгу між Україною і РФ.

Також Знай.ua писав, захоплений ФСБ український моряк передав записку рідним