Рух власників автомобілів на європейських номерах зведе до мінімуму акції протесту, які спрямовані проти нових правил розмитнення.

Про це заявив глава руху АвтоЄвроСіла Олег Ярошевич в Facebook.

Зокрема, він відзначив, що рух отримав певну перемогу, адже новий закон був таки підписаний, який вносить деякі пільгові умови.

Більше того керівник руху анонсував майбутні дії активістів. Зокрема, він відзначив, що зараз країна має об'єднатись щоб привести до влади нового президента, який і змінить корупційну систему.

"АвтоЄвроСила починає новий етап боротьби. Потрібно привести до влади нового президента, поміняти все відомства і систему. Ми підтримаємо того, хто скасує всі акцизи на автомобілі з Європи, хто перестане вивозити ліс і відмивати бюджетні кошти. Ми хочемо знайти того кандидата, який візьме на себе ці зобов'язання і виконає їх", - заявив Ярошевич.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що президент України Петро Порошенко прийняв рішення щодо розмитнення авто з іноземною реєстрацією. Глава держави підписав закони, які запропонувала Верховна Рада. Це рішення Порошенко назвав "непростим компромісом між державою і фактичними власниками авто".

"Підписав закони №8487 і №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої і до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко і недвозначно передбачено законом", - написав Порошенко.

Прийняття законів президент назвав "непростим компромісом між державою і фактичними власниками авто".

"Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто тільки отримав шанс стати сумлінним платником податків. І ось щоб останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші йдуть на добру справу, їх і вирішили цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду буду вимагати регулярно звітувати про обсяги коштів, одержаних від легалізації авто", - зазначив Порошенко.

Він також звернувся до власників євроблях та закликав якомога швидше легалізувати машини та не влаштовувати акцій протесту.

"У передбачений законом строк скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматись від акцій протесту", - додав глава держави.

Нагадаємо, скандальний закон про розмитнення віддали Порошенку, чого чекати "євробляхерам".

Як повідомляв "Знай.ua", головний євробляхер оголосив абгрейд акції.

Також "Знай.ua" писав, що власники "євроблях" можуть "заїхати" до в'язниці.

Ярошевич: Підписаний закон по “євробляхах” - це лише проміжний варіант