З наступного місяця одесити будуть платити у міському транспорті більше, майже вдвічі.

Так, вартість проїзду у міському електротранспорті (трамвай, тролейбус) підскочить з 3 до 5 гривень.

5 гривень

Про це повідомляє прес-служба мерії з посиланням на департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради та комунальне підприємство "Одесміськелектротранс", - передають "Факти".

Відзначається, що аналогічне підвищення тарифу на послуги з перевезення пасажирів пошириться також на фунікулер (біля Потьомкінських сходів).

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

"Підвищення тарифу обумовлено зростанням цін на паливно-мастильні матеріали, запасні частини і збільшенням розміру мінімальної заробітної плати", - зазначили представники міської адміністрації.

Як зауважують експерти, дане підвищення "з'явиться основою для подальшого різкого зростання тарифів на пасажирські перевезення в маршрутних таксі, які повністю належать в Одесі приватним компаніям-перевізникам".

Електронний квиток у Києві

В столичному транспорту в тестовому режимі запустили електронний квиток. До осені 2019 року влада тестуватиме новий вид оплати за проїзд, після чого його запустять у всіх видах комунального транспорту, а також у маршрутках.

Ймовірно приватні перевізники через це піднімуть вартість послуг, оскільки прилади їм доведеться закупити за власний кошт. У комунальному транспорті системи встановлять за рахунок міського бюджету.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" тимчасово обмедила продаж квитків. Причиною став запуск нового експресу до Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Як повідомляв портал Знай.ua, український перевізник отримав космічний кредит.

Також Знай.ua писав про те, що "Укрзалізниця" успішно випробувала рейкові автобуси Pesa, які курсуватимуть в аеропорт Бориспіль з максимальним пасажирським завантаженням. На час випробувань пасажирами стали залізничники. Поїзд відправився в шлях з центрального ж/д вокзалу Києва.

Дивіться: Протест у Черкасах. Перевізники вимагають підвищення цін на проїзд