Багато хто з нас вже відмовилися від телевізора, вважаючи його зомбоящиком і не бачачи інтересу у всіляких телепрограмах. Але навіть тим українцям, хто любить проводити вечори біля телевізора, незабаром доведеться якщо не відмовитися від цієї звички, то істотно економити на ній. Так, з 1 січня 2019 року всі платні телевізійні сервіси, включаючи кабельне ТБ, подорожчають на 15-40%.

Така інформація надійшла від Асоціації правовласників та постачальників контенту. Там пояснюють, що те, наскільки підвищаться ціни на телебачення, залежить від особливостей регіону підключення, економічних показників діяльності провайдерів, набору телеканалів.

Згідно зі статистикою, за I півріччя минулого року, середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, в тому числі цифрового, в Україні становить близько 72 гривень.

Мінімальні тарифи за доступ до пакетах тільки з українськими телеканалами можуть становити приблизно 56−70 гривень, а і вища. Більше того, є плани з 31 травня 2019 року закрити безкоштовний доступ до контенту глядачів супутникового телебачення провідних українських каналах. Після кодування пакет супутникового ТБ може коштувати близько 70 гривень.

Як раніше повідомляв Знай.uа, українцям піднімуть ціни на електроенергію.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Стало відомо, що до початку дії нового ринку електричної енергії механізм цінового регулювання на електроенергію для українців змінюватися не буде.

Про це заявили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ)

"До дати початку дії нового ринку електричної енергії зберігається діючий механізм цінового регулювання для населення, який передбачає, що різниця в тарифах для населення між фіксованими та ринковими рівнями компенсується енергопостачальним компаніям через механізм дотацій за рахунок промисловості, залізничного транспорту, бюджетних організацій та інших споживачів, які платять більше за електроенергії", — вказується в повідомленні Нацкомісії.

Нагадаємо, раніше ми вже писали, скільки українці заплатять за інтернет і кабельне в 2019 році. Дешево не буде, лякають ЗМІ.

Як заявляють представники популярних провайдерів, ціни підскочать приблизно на 30-40 гривень. Подорожчання в основному торкнеться мінімальних пакетів послуг.