Надмірне підвищення тарифів на тепло на тлі підвищення ціни на газ є шахрайством і спробою нажитися на людях. Тарифи на тепло після подорожчання газу не можуть бути підвищені більш ніж на 16%.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів, повідомляє "Хвиля"

"Надмірне підвищення тарифів на тепло і воду на фоні підвищення ціни на газ – це шахрайство і спроба нажитися на людях, а відповідальність повісити на когось іншого. Коли я чую, що тарифи на тепло і воду можуть зрости на 70%, у мене питання: з якого дива це має відбутися? Люди мають зрозуміти, що питання ціни газу - важливе для формування тарифів. Але ми порахували: якщо газ подорожчав на 23%, то тарифи на тепло мають підвищуватися не більш ніж на 16% ", - підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр запевнив, що українців, яким важко платити реальну ціну за газ і комунальні послуги, захистить програма субсидій.

Як відомо, Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5% - до 8550 грн за тисячу кубометрів. Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" пропонує з 1 грудня 2018 підвищити тариф на виробництво на своїх ТЕЦ теплової енергії для потреб населення на 32% - до 1038,8 грн за 1 Гкал. 8 листопада КП "Теплопостачання міста Одеси", яке обслуговує 2/3 жителів міста, заявило про намір підвищити тарифи на теплопостачання для населення на 72% - до 53 грн за квадратний метр.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Нагадаємо, згідно з новою постановою, ціни на газ для населення України будуть рости в три етапи. На першому, який стартував 1 листопада ціна на блакитне паливо підвищується на 23.5%.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, як законним шляхом зменшити суми у платіжках за опалення

Також "Знай.ua" писав про те, як формують тарифи на газ та за що ми насправді платимо.