29-річна мешканка Казані (Росія) Вероніка Мещерякова звернулася в лікарню з гострим болем у животі, медики виявили рідкісну хворобу порфирію (генетичну патологію печінки, при якій гемоглобін, червоні кров'яні тільця, синтезується неправильно). Однак, почали лікувати дівчину занадто пізно, після складної операції поліпшень не настало.

В результаті молода дівчина стала інвалідом 1-ї групи - у неї відмовили ноги і настала амнезія.

Зараз Вероніка живе, як у страшному кіно і кожен день заново дізнається, що її ще з початком хвороби покинув коханий. Перший час чоловік приходив відвідувати дружину, а в зрештою перестав цікавитися дівчиною зовсім.

Вероніка знаходиться на реабілітації. Вона пам'ятає все, що з нею відбувалося до хвороби, але не пам'ятає, що було вчора. Дівчина пам'ятає, як познайомилася з чоловіком, пам'ятає весілля. Але не розуміє, чому коханий більше не приходить її відвідувати.

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Кожен день, коли її мати розповідає, що чоловік не приїде з роботи, тому що півроку тому подав на розлучення, дівчина починає плакати. Кожен раз вона переживає розрив з чоловіком, в перший раз.

З початку чоловік приходив кілька разів в лікарню, але потім перестав. У листопаді чоловік Вероніки - Максим подав на розлучення. Однак, мати дівчини впевнена, що при бажанні екс-чоловік знайшов би можливість хоча б зрідка відвідувати її дочку, а він, за її словами, викреслив Вероніку з свого життя.

Зараз поруч з дівчиною завжди перебуває її мама. А лікарі намагаються навчити Вероніку ходити і говорити.

Завдяки підтримці мами і лікарів, дівчина продовжує вчиться ходити, говорити і жити далі. Лікарі поки не можуть прогнозувати, чи повернеться пам'ять до Вероніки.

Нагадаємо, дівчина зуміла перемогти страшну хворобу, а тепер надихає інших.

Як повідомляв портал "Знай.uа" неврологи виявили структуру мозкової діяльності, яка пов'язана з розвитком шизофренії. Медики вважають, що їх відкриття дозволяє застосовувати структуру в якості биомаркера для діагностики хвороби.

Також "Знай.uа" писав, вже п'ятий рік поспіль мешканка Нідерландів Келлі Бекерс не приймає ніякої їжі. Дівчина страждає від рідкісного захворювання.