Міжнародні резерви Національного банку України в жовтні виросли на $99 млн до $16,737 млрд, а на початку листопада завдяки розміщенню єврооблігацій Міністерством фінансів досягли $18,069 млрд.

Про це повідомила прес-служба НБУ, передає Хвиля.

НБУ

Регулятор зазначив, що скорочення резервів, яке спостерігалося з травня, пов'язане з наявністю надлишкової пропозиції валюти (у тому числі за рахунок надходження валютної виручки від експорту зернових). У результаті НБУ отримав можливість поповнити резерви за рахунок купівлі валюти на міжбанку. У жовтні чиста купівля іноземної валюти склала $198,5 млн.

Популярні новини зараз

Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

У той же час надходження від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (790,7 млн доларів в еквіваленті) були менше платежів з обслуговування і погашення держборгу (853 млн доларів в еквіваленті).

Третім фактором, який вплинув на зміну обсягу резервів, стала переоцінка фінансових інструментів (зміна курсу гривні та ринкової вартості). У жовтні їх вартість скоротилася на $36,8 млн.

Раніше ми писали, що навколо колишньої глави НБУ Валерії Гонтарєвої розгорівся скандал, пов'язаний з нерухомістю екс-чиновниці в Лондоні.

Виявилося, що колишня керівниця Національного банку України Валерія Гонтарєва з 1 жовтня живе в столиці Великобританії Лондоні, де вона працює в Інституті міжнародних відносин Лондонської школи економіки.

Про це вона розповіла в рамках інтерв'ю для одного з українських видань.

За словами екс-голови НБУ, вона разом з сином орендує в Лондоні "маленьку двокімнатну квартиру".

Скандальна жінка поскаржилася, що в Лондоні панує "колосальна бюрократія".

"Наприклад, процес зняття квартири начебто автоматизований. Брокера ти бачиш наживо, але документи в основному підписуєш по Інтернету. Однак кількість документів, перевірок та іншого — більше, ніж ви можете собі уявити", - розповіла вона.

Нагадаємо, в СБУ перерахували всі шахрайські схеми, які на сьогодні вдалося виявити при спробі взяти кредит на ім'я чужої людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям розповіли, як і де вони будуть отримувати пенсії після скандалу з "Укрпоштою" і закриттям відділень.

Знай.uа писав про те, що експерти розповіли, коли долар припинить знущання.