Навколо колишньої очільниці НБУ Валерії Гонтарєвої розгорівся скандал, пов'язаний із нерухомістю екс-чиновниці в Лондоні.

Валерія Гонтарева

Про це повідомляє ТСН.

Виявилося, що колишня керівниця Національного банку України Валерія Гонтарєва з 1 жовтня живе у столиці Великої Британії Лондоні, де вона працює в Інституті міжнародних відносин Лондонської школи економіки.

Про це вона розповіла у рамках інтерв'ю для одного з українських видань.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

За словами екс-очільниці НБУ, вона разом з сином орендує у Лондоні "маленьку двокімнатну квартиру".

"І як же мені було смішно, коли абсолютно божевільний (екс-глава СБУ, - Ред.) Валентин Наливайченко розповідав по телебаченню в той день, коли ми знімали квартиру з моїм сином, що нібито Гонтарєва купила у Лондоні будинок за 23 млн фунтів", - каже екс-глава НБУ.

Валерія Гонтарева

Скандальна чиновниця поскаржилася, що у Лондоні "колосальна бюрократія".

"Наприклад, процес зняття квартири начебто автоматизований. Брокера ти бачиш наживо, але документи в основному підписуєш по Інтернету. Однак кількість документів, перевірок та іншого — це більше, ніж ви можете собі уявити", - розповіла вона.

Валерія Гонтарева

Нагадаємо, екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарєва придбала будинок у Лондоні за 23 мільйони фунтів (майже 30 млн. $)

Про це повідомив Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко, пише Рoliteka.

При цьому, яким дивом екс-чиновниця примудрилася заробити на такий будинок, перебуваючи на державній службі, залишається загадкою.

"Вона купила за 23 мільйони фунтів будинок, знаєте де? В Лондоні. Як може державний службовець отримати і купити собі за 23 мільйони фунтів?", заявив Наливайченко.

Як писав раніше Знай.ua, екс-глава НБУ Валерія Гонтарєва офіційно влаштувалася на нову роботу через півроку після відставки. Відомо, що банкір очолила медичний стартап "Медикит", який заснував її син Антон.

Відомий блогер Олександр Дубинський написав, що гроші на "Медикит", а саме 5 млн грн, син Гонтарєвої взяв "у мами".

Також Знай.ua писав про те, що скандальна чиновниця, яку неодноразово критикували за роботу в державному регулюванні, вирішила створити нову схему "здирництва" українського населення.