Президент України Петро Порошенко дав розпорядження правоохоронним органам. Винні у нападі на Гандзюк повинні бути покарані.

Петро Порошенко підтвердив смерть активістки з Херсона Катерини Гандзюк. Він доручив силовиками зробити все можливе, щоб винні у нападі на неї були покарані.

Про це президент України повідомив під час зустрічі з українською громадою в Анталії, Туреччина.

"щотижня ми втрачаємо українських героїв, які під кулями російських окупантів гинуть на Донбасі. В середині країни, на жаль, теж трапляються трагедії. Тільки що мені повідомили, що активістка Катерина Гандзюк, на яку була здійснена атака нелюдів з допомогою кислоти, вона померла в лікарні", – заявив глава держави.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Президент закликав правоохоронців зробити все можливе для того, щоб вбивці активістки були знайдені. Вони повинні бути покарані і притягнуті до кримінальної відповідальності.

Ми всі повинні об'єднати зусилля для того, щоб це сталося. Разом допомогти правоохоронним органам, допомогти поліції, щоб зло було покаране", – підкреслив Порошенко.

Як відомо, безпосереднім виконавцем нападу на Гандзюк був Микита Грабчуком. Зокрема, він вилив на активістку літр сірчаної кислоти, в результаті чого вона отримала 40% хімічних опіків.

Радник міського голови Херсона, відома активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили кислотою, померла в лікарні через відриву тромбу. Про це йдеться в повідомленні на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook. Цю сторінку ведуть друзі Катерини.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк була відомою в Херсоні активісткою і волонтеркою.

Як повідомляв Знай. ua, померла відома активістка Катерина Гандзюк. За попередніми даними джерел у неї обірвався тромб.

Знай. ua писав,ак розслідують найбільш гучні замахи і вбивства активістів. Про те, як просуваються справи українських активістів, розповів Шевченко.