останнім часом в Україні стало більше злочинних схем з автомобілями-двійниками. Така можливість обману з'явилася у шахраїв з-за відсутності відкритих баз даних з VIN-кодом машин.

Тільки за 2017 рік українські правоохоронні органи виявили 1201 машину з підробленими VIN-кодами, тобто унікальним номером автомобіля.

найпопулярнішою схемою з VIN-кодами є присвоєння номера однієї раніше розбитої машини автомобілю-двійникові, який був нелегально ввезений в Україну. Його продають по генеральній довіреності новому власнику.

Водій може дізнатися про те, що став жертвою аферистів тільки після того, як поліція перевірить техпаспорт автомобіля. Однак якщо поліція виявила підроблений код, то машина негайно підлягає конфіскації і повернути її практично неможливо.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Українці при придбанні машини не мають можливості безкоштовно перевірити VIN-номер автомобіля.

"Багато стають жертвами шахраїв, які займаються кримінальним автобізнесом. Ми вважаємо, що МВС може відкрити дані про VIN-номера і захистити громадян від подібних ситуацій", - стверджує експерт.

Існує можливість зменшити ризик постраждати від шахраїв. Ймовірність купити машину-двійника знижується, якщо при оформленні покупки авто звернутися в МРЕВ, а не обмежитися лише оформленням генеральної домовленості.

Нагадаємо, українець позбувся машини за 2 секунди: як убезпечити себе і своє майно. У чоловіка заарештували автомобіль прямо під час поїздки.

Як повідомляв "Знай. ua", на що йдуть українці, щоб заправити машину, шокує будь-якого європейця. З кожним днем машина для українця з транспортного засобу перетворюється на непосильний тягар.

"Знай. ua" писав, що нові правила додадуть головного болю водіям, а деяким заборонять водити. Водіїв, які вже не перший рік за кермом, повинні проходити медичний огляд кожні десять років.