Кожне весілля закінчується першої ночі наодинці - це інтимний момент для обох, який повинен пройти особливо. І те, як вона пройде, залежить від багатьох народних особливостей. Адже не завжди місцеві традиції збігаються з релігійними.

Хелловін 2018: що в тренді і у скільки обійдеться свято для українців

У православній традиції після одруження наречена йде в будинок нареченого. На наступний день туди прийдуть гості. Вночі їх чекає довгоочікуване виконання подружнього боргу.

Постільну білизну на ліжко може стелити тільки сваха, сестра або мама нареченого. Подруги нареченої в кімнату не допускаються, щоб не заздрили щастю молодят. Білизна повинна бути чистою. Ліжко потрібно перехрестити, освятити водою з церкви. Вінчальні ікони вже не можна не виносити - інтим в шлюбі вважається законним. А ось поза духовного союзу секс вважається блудом. Тому після РАГСу пара повинна обвінчатися в церкві.

Під час менструації інтимна близькість заборонена, як і вінчання в церкві. Тому дівчина повинна заздалегідь прорахувати свій цикл і підібрати відповідні дати.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Будучи наодинці, дружина показує покірність чоловікові і просить розділити з ним ложе. Вона роззуває чоловіка.

У мусульман перша шлюбна ніч проходить після прибуття дружини в будинок чоловіка зі своїми речами. У придане їй дають багато ковдр і подушок.

До кімнати молодят НЕ пускають нікого стороннього. Світло НЕ повинно бути яскравим, так як молодята не повинні відчувати сорому. Священну книгу Коран потрібно звернути тканиною або винести з кімнати. Чоловік повинен бути чуйним і НЕ поспішати, він може запропонувати дружині солодощі, фрукти або горіхи.

В першу шлюбну ніч чоловік НЕ роздягає дружину. Вона сама може роздягнутися і лягти в ліжко в білизні, щоб не відчувати незручності.

Перед інтимом наречений кладе долоню на голову нареченій, і вимовляє Басмалу - священну загальну фразу мусульман, також він читає молитву. Так він просить благословення на довге щасливе сімейне життя і багато дітей. Потім молодятам бажано зробити намаз: спільну дворазову молитву. У ній вони просять благословення.

Родичі можуть стоять під дверима, щоб переконатися в невинності молодої дружини, проте заходить в спальню їм не можна.

Буддизм. Молодятам прикрашають кімнату живими квітами. Вважається, що така атмосфера добре впливає на настрій пари і закладає основи багатою сімейного життя.

Іудаїзм. До весілля всі зустрічі молодих проходять під наглядом - так рідня оберігає їх від інтиму в весілля. Вважається, що ініціатива під час першої шлюбної ночі повинна виходити від нареченої. Перед близькістю чоловік тричі читає молитву з проханням дарувати йому здоров'я і спадкоємця.

Загальні традиції:

Обмивання після сексу - пара повинна помити статеві органи.

Заборонено багато їсти - обжерливість забере сили в молодих, які вони могли б витратити на статевий акт.

Перенесення першої шлюбної ночі - менструація молодої дружини вважається вагомою передумовою для того, аби відкласти інтим.

Єднання молодят - ніхто не повинен бути присутнім в кімнаті.

Наявність оберегів в спальні - молодята повинні одягнути спеціальний одяг і прикраси, які захищають їх від нечистої сили.

Доказ невинності - у багатьох традиціях досі вимагають показати простирадло з кров'ю.

Нагадаємо, раніше щорічно 29 жовтня православні віруючі по всьому світу вшановують пам'ять трьох Лонгинов - Сотника, Печерського воротаря і Яренгского. У народі це свято прозвали День зору, так як перший святий був зцілена від катаракти під час смерті Ісуса Христа.

Як повідомляв портал "Знай.ua", не всім відомо, що кращі еротичні романи були написані ще у вікторіанську епоху, їх автори, без утисків і відверто говорили про секс, БДСМ.

Також "Знай.ua" писав, що український військовослужбовець Віталій Аверін розповів, як готувався зробити пропозицію відомій актрисі і волонтеру Аллі Мартинюк.