Ветеран АТО Богдан Величко після важкого поранення на фронті переосмислив абсолютно все своє життя. Замість того, аби сидіти на місці і жаліти самого себе через те, що не повернеться на передову, він освоїв абсолютно нову професію – баристи, і тепер готує ароматну каву для українців.


Майже за рік Богдан вивчив абсолютно всі найкращі рецепти і знається на тонкощах культового напою не гірше за інших. Працює колишній військовий у селі Броди Львівської області:

"Я можу називати це роботою, це моє захоплення та хобі. Люблю каву, якої вдома нема, тому потрібно сюди приходити, у кафе, заодно й людей пригощаю", - жартує він.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще


Назва, до речі, також наділена неабияким сенсом – "93 зернятка кави", зовсім як рідна бригада:

"Назва символічна, її придумав мій побратим, який зараз працює у Києві і має вже дві кав’ярні. Ми разом служили у 93 бригаді і зернятка символізують усіх нас, об’єднаних спільною ідеєю. Я служив близько двох років, спочатку добровольцем в Азові, а потім підписав контракт з 93 бригадою. Подальша служба проходила в районі села Піски, біля Донецького аеропорту. До служби в армії я займався підприємницькою діяльністю, був редактором газети, намагався створювати та розповсюджувати рекламу. Проте у 2014 році відбувся переломний період, і я вирішив піти в армію", - додає Богдан.


Два роки тому у Пісках Величко підірвався на ворожій міні, осколками тяжко пошкодило променеву кістку на лівому зап’ясті.

У державних шпиталях вилікували м’які тканини, а от потрощену кістку врятувати не могли. Але, на щастя, одужав, став на ноги і тепер навіть бере участь в "Іграх Нескорених".


Він міг би, як і сотні інших, лишитися вдома, знайти щось спокійніше, тільки от замість цього разом з ветеранами АТО, товаришами по службі кожного дня доводить самому собі: людина може значно більше, аніж здатна собі уявити.


Дивіться: український військовий відкрив власну кав'ярню


Нагадаємо, командир легендарного екіпажу розповів, як звільняли Лисичанськ.
Як повідомляв Знай.ua, журналіст розповів про "унікальну" систему захисту Міноборони.
Також Знай.ua писав, зниклий без вісти екіпаж чотири роки шукають в Азовському морі.