Час стрімко біжить вперед і цьому не буде кінця. Вже в кінці цього тижня украинці переведуть стрілки годинників на зимовий час.

Та навіть незважаючи на запеклі суперечки в українському уряді, ще у вересні чиновники прийняли рішення про те, що в останню неділю жовтня, тобто в цьому році 28 числа, о 4 годині ранку стрілки годинника відкотяться на годину назад. Про це пишуть українські ЗМІ.

Перехід на зимовий час

Так, необхідність переводити годинник виникає через те, що світлий час дня стає коротшим з приходом осені і йде на спад до 22 грудня. Щоб легше адаптувати свій організм до зимового часу, лікарі рекомендують хоча б на якийсь час відмовитися від алкоголю та копченої їжі.

Сезонне переведення годинників

Популярні новини зараз

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Показати ще

Суперечки про те, чи варто переходити на зимовий час чи ні – не безпідставні. З року в рік медики наполягають на тому, що навіть такі, на перший погляд, незначні зміни в графіку життя сильно позначаються на нашому здоров'ї. Особливо через такі "стрибки" падає імунітет, і збиваються біоритми організму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що багато хто навіть не поміте змін, адже сучасні електронні пристрої переводять годинник автоматично, навіть мікрохвильовки та холодильники.

Давно гуляють жарти, що в цей час у нас з'явиться додаткова година для сну. Тим не менш такі зміни в режимі дня можуть серйозно позначитися на здоров'ї.

Варто нагадати, що в перший робочий день майже по всій території України збережеться суха і сонячна погода. При цьому опади очікуються тільки в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє український Гідрометцентр. Так, вночі стовпчики термометрів покажуть 1−7 тепла, у східних і південних областях 7−10° за Цельсієм. Вдень температура повітря прогріється до 12−17°. Вітер північний 5−10 м/с.

Нагадаємо, осінні канікули в школах 2018: названо остаточний графік.

Як повідомляв Знай.uа 22 жовтня: яке сьогодні свято.

Знай.uа писав, в Україну увірвалася справжня осінь.