Експерти напророкували долару катастрофічне падіння, яке обернеться зростанням цін на деякі товари.

На думку головного виконавчого директора A. G. Bisset Associates LLC Ульфа Ліндала, американський долар впаде приблизно на 40% до євро до 2024 року, передає "Політека".

Ліндал впевнений, що долар з 1970-х повторює 15-річний цикл падіння і зростання. На його думку, повторення схеми неминуче.

Директор A. G. Bisset Associates LLC очікує, що до 2024 року валюта США впаде до $2 за євро і 75 ієн за $1. Таким чином долар втратить приблизно 41% і 33% відповідно.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

У той же час, медіанний прогноз аналітиків, опитаних Bloomberg, говорить зворотне. Експерти вважають, що до 2022 року євро буде коштувати $1,28.

На користь розрахунків Ліндала говорить 9%-ове падіння долара в минулому році і вересневий прогноз Рея Даліо з Bridgewater Associates про різке зниження курсу.

Ліндал вважає, що через різкий обвал долара може початися розпродаж акцій і зростання цін на сировинні товари. Зараз учасники ринку не розуміють логіки американської валюти, що створює "найризикованіший інвестиційний клімат за 45 років" для неамериканських інвесторів, які недостатньо застраховані від розвороту валют.

Нагадаємо, 3,4 мільярда чоловік, тобто майже 46% населення всієї планети, витрачає в день не більше 5,5 доларів. Про страшну статистику йдеться в доповіді Світового банку. Так, повідомляється, що категорія крайньої бідності поступово скорочується: якщо в 1990 році ця частка становила 39%, то у 2015 році - вже 10%.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", представники українського бізнесу серйозно налаштовані на подальше падіння курсу гривні, значну девальвацію вони очікують вже в найближчі 12 місяців.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що затишшя в ціновій політиці гривні і долара буде недовгим: в кінці літа на початку осені експерти не виключають періоду турбулентності, який може завершитися сильним стрибком долара.