Адвокати, котрі займаються справою про ДТП на Сумській у Харкові, подали клопотання до Київського районного суду міста стосовно проведення повторних експертиз підзахисної Олени Зайцевої.


Справа Зайцевої та Дронова: що не влаштувало юристів?

Справа Зайцевої


На засіданні були присутні обидва підозрювані - Олена Зайцева - водій автомобіля Lexus і Геннадій Дронов - водій авто Volkswagen Touareg, а також їх адвокати, представники потерпілої сторони. Наступне засідання суду призначене на 16 жовтня о 14:00.

Справа Зайцевої

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще


Адвокати впевнені, що попередні експертизи провели не у повному обсязі. Приміром, представники інтересів Дронова зазначають, що швидкість руху Lexus на межі перехрестя, де сталася аварія, офіційно не встановлено, незважаючи на відеозаписи.

Справа Зайцевої


Захисник Зайцевої, Євген Мельниченко, у свою чергу виступив із вимогою до суду надати кадри оперативної зйомки патрульних, і не тільки з місця ДТП, повідомляє "Укрінформ".


Як відомо, резонансна аварія на перехресті вул.Сумської й вул.Мечникова сталася 18 жовтня 2017 року у Харкові: зіткнулися автомобілі Volkswagen Touareg і Lexus.

Справа Зайцевої


Від удару Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, із них 5 загинуло на місці і ще одна жінка померла у лікарні, за кермом знаходилася 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева.


Автомобілем Volkswagen Touareg управляв 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок.

Справа Зайцевої

На початку листопада його повідомили про підозру в порушенні ч.3 ст.286 КК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які управляють транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян"). За цією ж статтею звинувачують і Зайцеву. Обом загрожує до десяти років позбавлення волі.

18 вересня 2018 року Київський райсуд продовжив утримання під вартою без запоруки ще на два місяці для обох фігурантів справи - Зайцевої та Дронова.

Справа Зайцевої


Минулого місяця до суду за повторним викликом не явилася лікар-нарколог Олена Федирко, яка першою обстежувала Зайцеву після ДТП на наявність опіатів в її крові. Як припускають правоохоронці, вона втекла на окуповану територію.


Дивіться: ДТП у Харкові (записи з камер спостереження)


Нагадаємо, Дронов зробив гучне зізнання про Зайцеву та суд.
Як повідомляв Знай.ua, суд допитав одного з підозрюваних у справі харківської трагедії.
Також Знай.ua писав, Зайцевій стало зле просто під час судового засідання.