В Антіохійській православної церкви вирішили підтримати позицію РПЦ. Її ієрархи закликали Вселенського Патріарха провести екстрене зібрання предстоятелів помісних церков.

Про це повідомили в інформаційно-просвітницькому відділі УПЦ.

Ця церква не вважає, що затвердження нової церкви в межах канонічних кордонів існуючих патріархатів або автокефальних церков є методом для вирішення конфліктів.

Про це повідомляє hvylya.net.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

"Антіохійська церква попереджає про небезпеку вступу Православної церкви в міжнародну політичну боротьбу і про шкоду підходу до Православної церкви на політичної, расової або національної основі", - сказано в рішенні синоду.

Ієрархи також підкреслили, що отримання Автокефалії для церкви має відбуватися при узгодженні з Церквою-Матір'ю" та за згодою всіх православних церков.

Раніше повідомлялося, що предстоятелі всіх помісних православних церков отримали листа від глави російської православної церкви Кирила, в яких він закликав почати обговорення щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

Нагадаємо, московські попи зважилися на дивний і підозрілий вчинок.

Як повідомляв "Знай. ua", Грузія приєдналася до боротьби за незалежність УПЦ.

Також "Знай. ua" писав, що РПЦ зобов'язана визнати участь у війні проти України. У Києві вважають можливим відновити мир з Росією.