Медики попереджають, що з приходом холодів цього року і розпочнеться епідемія захворюваності на грип та ГРВІ. Пік атаки небезпечних вірусів припаде на листопад-грудень.

Про це повідомляє NEWSONE.

Як відрізнити смертельний грип від ГРВІ

Грип - це гостер вірусне захворювання, яке супроводжується симптомами, схожими на застуду, однак приховує безліч загроз, адже ускладененя, які з'являються в ході нездужання можуть навіть призвести до летльних випадків.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Грипу притаманні такі симптоми:

різко піднімається висока температура, до 39 градусів;
сильна інтоксикація, яка проявляється ломотою в тілі;
біль або різь в очах.

у лікарні

Люди самостійно не можуть відрізнити, застда у них, чи все ж здолав грип. Тому лікарі рекомендують за перших симптомів звертатися за медичною допомогою.

При застуді людина відчуває загальну слабкість, може підвищуватися температура тіла, з'являється нежить, біль в горлі та кашель.

Які штами вірусів атакують українців у цьому році

Медкики говорять про три штами:

A/Michigan/H1N1,

A/Singapore /H3N2

B/Colorado.

вірус

Лікарі одноголосно заявляють, що найкращим способом захисту від грипу є вакцинація. При цьому вакцину необхідно вводити за 2-3 тижні до передбачуваної спалаху грипу. Таким чином, українцям вже необхідно задуматися про щеплення. У поточному році в аптеках будуть доступні три вакцини, одна з яких вже пройшла необхідну сертифікацію.

Нагадаємо, в Україні змінилися правила виклику швидку "медичну допомогу".

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Украні змінили правила нараування лікарняних. Проект має на меті спростити взаємодію роботодавців та Фонду та забезпечити швидко отримати компенсацію працівникам

Також Знай.ua писав, що українців попереджають про наближення епідемії грипу. Цього року людей атакують три штами вірусу.

Дивіться: Що думає лікар Комаровський про медичну реформу Супрун