Українка, яка багато років тому виїхала і живе за кордоном, розповіла, як її шокував відпочинок на природі під час відвідин батьківщини.

"Ми з чоловіком давно проживаємо за кордоном. Нещодавно змогли вибратися на батьківщину, в гості до моєї мами. На радощах я зібрала всю рідню, і ми вирушили на пікнік, щоб відпочити на природі", – розповідає жінка.

Сім’я відправилася на галявину біля будинку мами оповідачки. Однак побачене буквально шокувало відвиклу від "українських буднів" гостю.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

За її словами, вони насилу знайшли чисту галявину біля озера, самі прибрали сміття та недопалки, щоб можна було сісти, розвели вогонь в мангалі: "Шашлик вийшов смачний, але вигляд моєї улюбленої галявини мене пригнічував — все таке брудне, жалюгідне".

Жінка обурилася, адже люди засмічують місце, де самі ж і відпочивають. До того ж, на виході з галявини є сміттєві баки.

"Коли ми вже збиралися йти, я виявила, що пакету зі сміттям ні в кого немає. Я стала питати, у кого він. Мама від мене відмахнулася — мовляв, ми вже викинули", – розповіла вона.

Жінка почала дивуватися, куди ж викинули пакет, а у відповідь почула: "Туди, в очерети. А що, ми крайні? Всі там кидають!" Я дуже сильно стримувалася, щоб не матюкатися. Дістати сміття звідти було вже неможливо — він застряг в очереті над урвищем".

"Для себе я раптом усвідомила велику істину: українці заслуговують того, як вони живуть. Вони заслуговують потрісканого асфальту, ліхтарів без ламп, брудних вулиць, смердючих річок, злочинного уряду, жебрацьких зарплат і пенсій. Їм самим плювати на себе, так чому б уряду не плювати на них? Вони самі себе не поважають — хто буде їх поважати у відповідь?", – підсумувала оповідачка.

Нагадаємо, столиця України блискавичними темпами перетворюється на гігантське сміттєзвалище, і винні в цьому переважно самі ж кияни.


Як писав раніше Знай.ua, майже кожен другий українець на сьогоднішній день вважається безробітним.


Також Знай.ua писав про те, що в Україні вже давно назріла справжня криза з інститутом виборів. Експерти намагаються знайти вихід зі складної ситуації.