Сьогоднішній день, як ви вже напевно здогадалися був пов'язаний зі зміями. Мисливці збиралися пополювати в лісі, будь-яка дичина, яку підстрелите сьогодні, принесе удачу у всіх справах. Але ось прості люди намагалися остерігатися лісу, походів і прогулянок в лісі і поряд з болотами. І правильно робили, сьогодні ходити в ліс не можна. Адже це якраз «зміїне свято».

Їх всього два в році: на Василіска (4 червня), тоді змії виповзають зі своїх земляних нір, і Артемон Змієвик, коли навпаки заповзають подалі в землю на зимову сплячку. Предки говорили: «Артемон всіх гадів повзучих останній раз на волю відпускає, а після зазиває їх в нори і зачиняє в глибинах земних на замок». Люди боялися змій, тому в ліс ходити не можна.

А якщо побачили змію, то вбивати її ні в якому разі не можна, накличете на себе нещастя. Зміям сьогодні навпаки виставляли всяку смакоту: яйця, молоко, курчат. І якщо змія з'їсть хоч щось, то це було доброю ознакою.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Сьогодні ще потрібно збирати горобину, але робити це потрібно дуже акуратно. Якщо зламаєте деревце, то це буде великий гріх, і в родині того, хто зламав буде дуже багато бід, за народними повір'ями. Але можна зривати грона, хоча і не всі. Птахам на зиму теж корм потрібно залишити.

Існує дуже цікаве повір'я про іменинників, які народилися в цей день. Вважається, що у них є влада над зміям, і так вони можуть управляти ними. Ці люди проживуть довге і плідне життя. А їх каменем-талісманом вважається александрит.

Головні прикмети в цей день

  • Якщо сьогодні сонячно, то чекайте ясної погоди
  • Йде дощ - буде затяжна зима
  • Якщо гримить грім - осінь буде теплою
  • Якщо дерева стоять голі - зима прийде рано
  • Змія заповзла в будинок - на щастя.