Висновки російського оборонного відомства щодо катастрофи пасажирського Boeing рейсу MH17 є повним абсурдом. Таку заяву зробив засновник міжнародної експертно-журналістської групи Bellingcat Еліот Хіггінс.

Стало відомо, що Міноборони Росії заявило, що відеозапису, які використовуються Спільною слідчою групою в якості доказу причетності російського ЗРК Бук до знищення МН17, сфальсифіковані. Про це стало відомо завдяки повідомленням Еліота Хіггінса в Twitter.

В Російській федерації відзначають, що відео пересування ЗРК Бук по території України – цю "анімацію, зроблено на основі одиночної фотографії".

За словами представника Bellingcat, російські військові не врахували, що пересування Бука, потрапило на відео, було також знято супутником.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Крім того, за його словами, російське міністерство використовувало помилку у фотографії JIT, щоб брехливо звинуватити їх у підробці кадру.

Хіггінс додав, що команда Bellingcat має намір опублікувати новий звіт по MH17 до кінця вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путіна запідозрили у спробі дезінформувати міжнародну слідчу групу, яка розслідує справу збитого малайзійського лайнера Boeing-777, впав у 2014 році на Донбасі. Про це заявив експерт Михайло Жирохов.

Росія намагається заговорити ситуацію навколо знищення російськими окупантами пасажирського літака і відвернути увагу світового співтовариства.

Варто нагадати, що секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію з пасажирським літаком "Боїнг" Малайзійських авіаліній, яка сталася у 2014 році на Донбасі.

Турчинов назвав заяву РФ про те, що літак було збито нібито українськими військовими, черговим фейком. Про це він повідомив у понеділок, 17 вересня, в Києві.

Нагадаємо, катастрофа МН17: Кремль приготував "інформаційну бомбу", рахунок пішов на хвилини.

Як повідомляв Знай.uа катастрофу MH17 було сплановано: шокуючі докази.

Знай.uа писав, Нідерланди та Україна підписали важливий документ.