Яскраві вивіски з ресторанів швидкого харчування, кіоски із шаурмою та хот-догами: без цього уявити вулиці вже нереально. Але як відмовитися від фаст-фуду, якщо жодні аргументи не діють?
Правила здорового харчування
По-перше, слід усвідомлювати, що саме ми їмо, адже за останні 100 років ринок просто кишить шкідливими елементами та речовинами: цукор, синтетичний жир та добавки перебивають смак, маскують несвіжі товари і…змушують вас купувати нову порцію.
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Крім того, дієта не має нічого спільного з правильним збалансованим харчуванням. Дієта - це обмеження і заборони, а правильне харчування не забороняє, а лише балансує порції. Правильне харчування - це коли основа твого раціону це правильні продукти, але при цьому 20% від загального прийому їжі ти можеш їсти що завгодно.
Треба цікавитися в яких продуктах містяться білки, жири і вуглеводи, навчилася готувати, хоча не особливо вміла, і почати більш усвідомлено вибирати товари, а потім вивчити біодобавки – аби оминати їх.
Єдиних спосіб схуднути - збалансовані порції і співвідношення продуктів в них. Чим більше у людини жиру, тим більше він може споживати калорій, і тим стрімкіше буде йти процес схуднення. Можна використовувати популярні програми для смартфонів, він сам порахує, скільки їжі потрібно на кілограм ваги та якої саме, вам залишиться просто переглянути свій раціон.
Наприклад, домашні натуральні сухарики з чорного хліба з обсмаженим салом в рази корисніші, ніж яскраві упаковки з написом "бекон". 90% людей в нашій країні харчуються неправильно, просто тому що плутають свій раціон.
Переважає жирна, молочна, м'ясна їжа. Для прикладу, ви можете більше нашкодити собі якщо "впораєтеся" із цілим кавуном на ніч, аніж додасте до салату трохи оливкової олії, яка по суті дуже калорійна. Хоча й те й інше безперечно корисне, але – в помірних дозах. Ось цього і бракує нинішнім покупцям.
Головний стереотип – корисна їжа, це несмачно, це "трава та боби". Але насправді основний принцип - вибирати необроблені продукти. Наприклад, якщо ти купуєш тунця, то краще свіжий, ніж консервований, а якщо вже їж консервований - краще у власному соку, ніж в олії і так далі.
Важливо знати, в чому і скільки міститься цукру, тому що велика кількість цукру - це велика шкода. Будь-йогурт з персиком або злаками - це продукт з цукром. Або на прикладі алкоголю, у правильно приготованому коктейлі - максимум 20 гр. цукру, а майже у всіх інших коктейлях - 5 чайних ложок. Людині в день потрібно 25 грам цукру, а люди в середньому споживають 150. Ви не помічаєте, як накопичується в організмі глікоген, а він осідає швидко.
Тому візьміть на озброєння ці поради, а краще – почніть з експерименту. Протягом місяця писати все, що входить у ваше меню. І помітите, скільки зайвого там було весь цей час.
Дивіться: Бюджетне здорове харчування: топ дешевих і дуже корисних продуктів
Нагадаємо, названо топ-3 продукти, котрі позитивно впливають на обмін речовин.
Як повідомляв Знай.ua, дієтологи поділилися секретами схуднення в осінній період.
Також Знай.ua писав, український ринок заполонила неякісна крупа.