До того, що жінок у країні більше, ніж чоловіків, ми вже якось звикли. Цифри вражають, але Держстат нарахував в Україні 22,7 млн. жінок і лише 19,6 млн. чоловіків. Так що чоловіків у країні не просто не вистачає – не вистачає катастрофічно.

девушки


Можна трохи звузити статистику і досить умовно перерахувати "женихів" і "наречених". Для цього обираємо вікову категорію від 16 до 59 років. А чому б і ні? Якщо на пенсію нам у 60, то до 59 можна цілком почуватися нареченою, а нареченим – і поготів.
У цій віковій категорії ситуація виявилася трохи кращою, але теж далекою від ідеалу: 13100146 жінок проти 12541176 чоловіків.


Куди поділися хлопчики
Цікаво, що за статистикою в усьому світі більша народжуваність хлопчиків, ніж дівчаток. І Україна тут не виняток: на 100 дівчаток у нас народжується 106 хлопчиків. Чому ж з часом відбувається такий перекіс в інший бік?

За статистикою у віці до 1 року 2017-го в нашій країні померло 1178 дівчаток і 1608 хлопчиків, 2016-го - 1252 і 1703 відповідно, 2015-го - 1422 і 1896.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

По-друге, у підлітковому віці до цього "генетичного коду" додаються ще й інші ризики. Згідно з дослідженням ВООЗ, опублікованого торік, основними причинами смертності серед підлітків 15-19 років є ДТП (22%) і міжособистісне насильство (12,4%), і першою чергою, це стосується саме хлопчиків.

Нарешті, по-третє, суттєвий внесок у співвідношення "женихів" і "наречених" у нашій країні останніми роками внесла трудова міграція. На пошуки кращого життя, в основному, вирушають чоловіки працездатного віку із прикордонних регіонів. Найбільш істотна різниця між числом чоловіків і жінок виявилася в Закарпатській області - майже в три рази.

девушки

А найбільш сприятлива гендерна ситуація склалася у столиці, де, як відомо, і роботи більше, і зарплати вищі. У Києві припадає 855682 чоловіків на 939081 жінку. Тобто різниця - менше 10 відсотків.

Нагадаємо, чисельність населення України скоротилася на 122,5 тисяч осіб за першу половину 2018 року.


Як повідомляв раніше Знай.ua, днями виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун оприлюднила черговий список порад, котрі стосуються харчування.


Також Знай.ua писав про те, що у минулому році середня очікувана тривалість життя в Україні становила приблизно 72 роки.