Головний документ, що свідчить про автокефалію УПЦ - Томос - Україна обов'язково отримає.

Як повідомляє портал Рoliteka, про це на своїй сторінці в Facebook пише колишній український лідер Віктор Ющенко.

Священнослужителі провели декілька нарад, в ході яких затвердили порядок денний собору, провели всесвітній православний собор і ухвалили відповідні рішення.

"Того розколу, який планувався, або формування окремої опозиції типу слов'янської церковної позиції — значною мірою загрозу відсунуто. У Константинопольського патріарха сьогодні руки розв'язані. Все, що потрібно було зробити для консолідації світового православ'я, зроблено. Всі процедурні питання проведені", - пише Ющенко.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Зустріч константинопольського патріарха Варфоломія з російським священиком Кирилом

Питання про надання Українській православній церкві автокефалії спровокував десятки скандалів і суперечок за останні місяці. Всіх, хто впливав на це рішення, намагалися відрадити усілякими шляхами, лише б УПЦ не стала помісною. Вселенський патріарх Варфоломій, який зустрівся в п'ятницю, 31 серпня, з російським священнослужителем Кирилом, заявив, що Україна отримає Томос і це остаточне рішення.

Нагадаємо, Петро Порошенко розповів, що під час зустрічі із Вселенським патріархом підкреслювалося, що у разі спільного звернення українських президента, парламенту, церковних ієрархів Синод Вселенського патріархату буде готовий надати українській церкві Томос про автокефалію.

Як повідомляв "Знай.uа", Києво-Печерська і Почаївська лаври, які зараз належать УПЦ Московського патріархату, перейдуть під управління Української церкви після надання Україні Томосу про автокефалію.

Також портал Знай.uа писав про те, що британський судмедексперт Річард Нів склав приблизний портрет типового чоловіка тій місцевості і того часу, коли жив Ісус.