Популярні поєднання продуктів не сприяють схудненню.
Про це повідомляє neboley.com.ua.
Топ правил, які взагалі не допоможуть вам втратити омріяні кілограми.
1. Ніколи не їжте в процесі одного прийому їжі борошняні і протеїновмісні продукти.
Для перетравлення цих видів їжі потрібні різні шлункові соки. А якщо ви хочете, щоб травлення у вас проходило нормально, то не варто штучно ускладнювати роботу шлунка.
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
2. Під час одного прийому їжі слід їсти тільки протеїновмісні продукти з однієї групи.
Надлишок протеїнів тягне за собою вироблення сечової кислоти, через, яку головним чином, виникають ревматизм і подагра.
Уникайте сполучень:
омлет з шинкою
Омлет із сиром
3. Вживайте тільки один борошняний продукт під час одного прийому їжі.
Навіть одного мучного продукту цілком достатньо для поповнення енергетичного запасу вашого організму. Занадто багата їжа шкідлива для організму, і це особливо відноситься до людей, які ведуть сидячий спосіб життя.
4. Ніколи не змішуйте під час одного прийому їжі цукор або цукровмісні фрукти з тваринами протеїнами.
Таке поєднання призводить до бродіння в шлунку. І цукор перешкоджає перетравленню протеїнів.
5. Ніколи не змішуйте під час одного прийому їжі борошняне і кислі фрукти.
Рівні перетравлення мучного і фруктів - різні. І для перетравлення борошняних продуктів не підходять кислі шлункові соки, які виділяються в шлунку для перетравлення фруктів.
6. Диню, а також кавун краще їсти за годину до їжі і ні з чим не поєднувати.
Це погано перетравлювальні продукти, і вони ні чим не поєднуються. Диня перетравлюється остаточно тільки в кишечнику.
7. Переважно вживати в їжу рослинне масло, а не тваринне.
Оливкова, соєва, соняшникова, кукурудзяна олія корисні для здоров'я і містять основні жирні кислоти. Крім того, соєва, соняшникова і кукурудзяна олія перешкоджають утворенню холестерину.
Україна стала лідером з підвищення цін на продукти харчування серед країн Європи.