Вчені з Університету Південної Данії виявили, що помірне вживання вина може значно захистити від діабету. В той же час такі алкогольні напої як джин і горілка навпаки підвищують ризик захворювання серед жінок.
Вчені провели дослідженні, в яких взяло участь 70 551 чоловіків і жінок, повідомляє Huffington Post.
Учасники розповіли про свої звички щодо алкоголю і перебували під наглядом протягом п'яти років. В ході дослідження з'ясувалося, що чоловіки, які пили 14 порцій алкоголю в тиждень, на 43% рідше хворіли на діабет, ніж ті, хто взагалі не п'є.
Цікавим виявився той факт, що від однієї до шести порцій пива в тиждень на 21% зменшували ризик діабету у чоловіків, але не мали ефекту для жінок. А щоденне вживання джину і горілки збільшило ризик діабету у жінок на 83%.
Ідеальним виявилось вино. Сім і більше келихів вина в тиждень, що у чоловіків, що у жінок, знизили ризик розвитку діабету на 25-30% в порівнянні з вживанням менше одного келиха. На думку вчених, вино дає такий ефект тому, що в ньому містяться хімічні сполуки, що поліпшують баланс цукру в крові.
Як повідомляв портал "Знай.ua", медики розповіли, як правильно пити алкогольні напої у спеку.